Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Előnyben a MEAFC-Miskolc az elődöntőben

Hazai pályán szerzett előnyt a MEAFC-Miskolc NB I/B, Zöld-csoportos férfi kosárlabda csapata a rájátszás elődöntőjének május 3-i, szerdai, első összecsapásán. Az egyik fél három győzelméig tartó SMAFC 1860 elleni párharc vasárnap, Sopronban folytatódik.

MEAFC-Miskolc – SMAFC 1860 Soproni Egyetem 101-62 (29-16, 19-12, 27-23, 26-11)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, Vezette: Sallai István József, Vida József, Gergely Csaba

MEAFC-Miskolc: Gerőcs (21/12), Szögi (7/3), Williams (11/9), Kozák B. (7), Kozák M. (7/3). Csere: Pintér (5), Orliczki (10/6), Ragályi (12), Lippai (8), Csák (6/6), Nyíri (3/3), Cseh (4). Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.

SMAFC 1860 Soproni Egyetem: Bősze (7/3), Flasár (25/12), Pongrácz (6/6), Bakk, Kalincsák (3/3). Csere: Réti (12), Hencz (2), Radványi (5/3), Gottlieb (2), Csátaljay. Vezetőedző: Farkas Dávid.

Dr. Váczi Péter: – A tartalékosan felálló soproni csapat ellen magabiztos győzelmet arattunk. Ezzel együtt is voltak olyan tanulságai a mérkőzésnek, amelyeket fogunk tudni vasárnap kamatoztatni. Tudjuk, hogy az jóval nehezebb meccs lesz, de azt is szeretnénk megnyerni! Köszönjük a szép számban kilátogató nézőink bíztatását!

Farkas Dávid: – Szomorú, hogy a bajnokság ezen szakaszában egy csapattal megtörténhet az, ami velünk. Mindez úgy, hogy a legjobb 4-be jutott együttesek közül egyedül mi nem foglalkoztatunk légióst és fizetett játékosokat, kizárólag a soproni tehetségekre alapozzuk az egész szezonunkat. Büszke vagyok, hogy az elmúlt évek negatív szereplései után egy olyan csapat vezetőedzője lehetek, akiktől az ellenfelek félnek! Nem kevés munkánk van ebben! Mi azonban így sem rogytunk meg, hiszen az U18-as bajnokság jelenlegi MVP-jét, valamint az U20-as Zöld csoport MVP-jét is elő tudtuk húzni, továbbá olyan 2006-os újoncot is avattunk, aki az Akadémián U18 “B” csapatomban játszik. Óriási öröm, hogy volt tartásunk, még ha az eredmény nem is ezt mutatja. Bármi történhet, mi újabb és újabb fiatalokat tudunk a magyar kosárlabdázásnak adni. Ahogy már a szezon elején is elmondtam, ennek a ligának erről kellene szólnia. Gratulálok a MEAFC csapatának!