Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Hazai pályán egyenlített a Sopron

A férfi kosárlabda NB I/B, Zöld-csoport rájátszásának május 7-i második elődöntő mérkőzésen Sopronban vendégeskedett az 1-0-ra vezető MEAFC-Miskolc. Mivel a házigazdák kiegyenlítettek, kedden, Miskolcon folytatódik az egyik fél három győzelméig tartó párharc.

SMAFC 1860 Soproni Egyetem – MEAFC-Miskolc 90-81 (23-21, 19-23, 19-16, 29-21)

Sopron,Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok, Vezette: Szalai Zsolt, Benedek Zoltán, Csák Máté Károly

SMAFC 1860 Soproni Egyetem: Bösze (6), Csátaljay P. (18/6), Schöll (18/3), Csátaljay B. (23/9), Flasár (21). Csere: Kovács B. (2), lakatos (2), Gottlieb, Kalincsák, Mándity, Radványi, Réti. Vezetőedző: Farkas Dávid

MEAFC-Miskolc: Kozák M. (19/6), Gerőcs (12), Csák (2), Kozák B. (1), Cseh. Csere: Szögi (23/3), Williams (13/3), Pintér (9/6), Lippai (2), Ragályi, Orliczki, Nyíri. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.

Farkas Dávid: – Jelen pillanatban én vagyok a világ legbüszkébb edzője! Ennyi hiányzóval és ilyen zaklatott hét után, ahol gyakorlatilag a mérkőzés előtt egy órával tudtuk átbeszélni a taktikai dolgokat, csoda kategóriába tartozik győzelmünk, egy olyan csapat ellen, akik napról-napra készülni tudtak belőlünk és csak ezzel kellett foglalkozniuk. Biztos vagyok benne, hogy a szerdai mérkőzés után mindenki azt gondolta, hogy sima 3-0 lesz ez a párharc, de megmutattuk, hogy milyen az, amikor nincsenek parkolópályára rakva egyes játékosaink, hanem a pályán dőlhetnek el a dolgok. Tudjuk, hogy kedden ismét nehéz helyzetben leszünk, hiszen a “véletlenek” folytán ismét az SKC-val egy napon fogunk Miskolcon játszani, valamint az érettségi vizsgák is elkezdődnek. Nagyjából sejtjük is, hogy mi fog ránk várni, de ezért a mai győzelemért már érdemes volt bejutni a legjobb 4 csapat közé. Köszönjük közönségünknek a mai hangulatot, hidegrázós érzés volt ma SMAFC játékosnak és edzőnek lenni!

Dr. Váczi Péter: – Gratulálok a Sopronnak!