Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Döntőbe jutott a MEAFC-Miskolc!

A MEAFC-Miskolc férfi kosárlabda csapata május 11-én, csütörtökön este, Sopronban harcolta ki az NB I/B, Zöld-csoport rájátszás döntőjét. A SMAFC 1860 Soproni Egyetem gárdájának magabiztos legyőzésével 3-1 lett a végeredménye az elődöntő párharcának.  

SMAFC 1860 Soproni Egyetem –  MEAFC-Miskolc 69-103 (17-29, 14-22, 22-22, 16-30)

Sopron,Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok

Vezette: Földesi Ádám, Horváth Alajos, Esztergályos Róbert

SMAFC 1860 Soproni Egyetem: Soós,Csátaljay B. (14/3), Csátaljay P. (14/6), Kovács B. (13), Lakatos (8). Csere: Schöll (9), Pongrácz (6/6), Radványi (2), Kalincsák, Gottlieb, Mentes, Mándity (2). Vezetőedző: Farkas Dávid.

 MEAFC-Miskolc:  Williams (12/3), Szögi (8), Kozák M. (17/6), Lippai (25), Ragályi. Csere: Gerőcs (16/6), Csák (3/3), Pintér (6/6), Kozák B. (11), Orliczki (5/3), Nyíri, Cseh. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.

Farkas Dávid: – Gratulálok a MEAFC csapatának a döntőbe jutáshoz, megérdemelten győztek le minket ebben a párharcban. Tiszta szívemből kívánom nekik, hogy elérjék céljaikat és feljussanak a Piros-csoportba. Nekünk ebben az elődöntő sorozatban eddig tartott az erőnk, de úgy gondolom nem vallottunk szégyent, ma is egy 17 éves játékost debütáltattunk a felnőtt ligában, aki az Akadémián az U18 “B” csapatomban játszik. Köszönjük szurkolóinknak, hogy a mai mérkőzésen is sokan kilátogattak, igyekszünk a bronzmérkőzésen meghálálni ezt és éremmel a nyakunkba befejezni a szezont.


Dr. Váczi Péter: – Először is gratulálok a csapatomnak, a minimális célunkat, a döntőbe jutást elértük, de szeretnénk bajnokok lenni. Ez a következő célunk. Egy picit most fújunk egyet, aztán készülünk a döntőre. A Sopronnak pedig sok sikert kívánok, az A-csoportban pallérozódó fiataljainak pedig sok sikerélményt még a közeljövőben. Jó látni, hogy ilyen sok ügyes játékosuk van, úgyhogy a legjobbakat kívánom nekik.