Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A Budafok vezet a döntőben

Pályaelőnyét kihasználva, a Budafok vezet az NB I/B, Zöld-csoportos kosárlabda bajnokság döntőjében, a MEAFC-Miskolc ellenében. A május 17-én, szerdán, a fővárosban elkezdett párharc május 19-én, pénteken 17.30-tól folytatódik Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban.

Budafok – MEAFC-Miskolc 77-72 (15-22, 21-16, 19-13, 22-21)

BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnok, Vezette: Hervay Tibor, Gaál István Tamás, Horváth Csongor Béla

Budafok: Tursics (10/3), Swanson (20), Szántó (12), Siklós (8), Tóth B. Csere: Vujity-Zsolnay (6/3), Fehér (13/3), Piukovics (8/3), Garai, Rozs, Lucey, Fekete. Vezetőedző: Károly Máté. Segédedző: Seres Richárd.

MEAFC-Miskolc: Kozák M. (6), Williams (16/6), Gerőcs (5/3), Lippai (16), Szögi (4). Csere: Csák (11/9), Kozák B. (4), Pintér (3/3), Ragályi (5/3), Orliczki (2), Cseh, Nyíri. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.

Károly Máté: – Érthetetlen módon nagyon enerváltan kezdtük a mérkőzést. Az egész első félidőt nagyon meghatározta, hogy futnunk kellett az eredmény után, szinte csoda volt, hogy a félidőben csak két ponttal vezetett a Miskolc. A szünetben át tudtuk beszélni azokat a dolgokat, amik kellettek ahhoz, hogy megfordítsuk az állást, szerencsére sikerült. Nem játszottunk jól, persze ez részben a Miskolcot dicséri, mert jól oldották meg a dolgukat. Azt gondolom, hogy valamikor kijön majd belőlünk az a támadópotenciál, ami bennünk van, és lesznek majd többeknél jó teljesítmények. Most főleg a második félidei védekezéssel tudtuk megnyerni a mérkőzést, ezzel sikerült jobban kontrollálnunk a játékot. Egyelőre 1-0, megvédtük a hazai pályánkat, készülünk a következő mérkőzésre, szeretnénk pénteken Miskolcon is nyerni.

Dr. Váczi Péter: – A bajnoki döntő szerintem egy külön műfaj, amit úgy látszik kicsit még tanulnunk kell. Jobban kell tudnunk használni a faltjainkat, voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, amikor ezt nem tettük meg, nem tördeltük eléggé a Budafok játékát, akkor, amikor ritmusba jöttek. Talán ez is eredményezte azt, hogy nem sikerült nyernünk. A másik része pedig az, hogy több jó egyéni teljesítmény is volt a Budafoknál, amikor kicsit megállt a szekerük, többször is előre tudták magukat lökni. Nálunk ma talán egy kicsit kevesebb ilyen volt, de a küzdésre nem mondhatok semmi rosszat, mindent beletett a csapat a szívéből, amit tudott. Ha picit emelkedik majd az egyéni teljesítmények színvonala, és talán a védekezésünk szakaszonként erőszakosabb lesz majd, akkor pénteken akár győzelmet is arathatunk. Ma mindenféleképpen megérdemelte a győzelmet a Budafok, gratulálok nekik!