Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Miskolcon is nyerni tudott a Budafok

Hazai pályán szenvedett vereséget május 19-én, pénteken este a MEAFC-Miskolc férfi kosárlabda csapata az NB I/B, Zöld-csoport döntőjének második mérkőzésén, a Budafok együttesétől. A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Budafok javára.

Telt ház előtt lépett pályára a MEAFC-Miskolc a döntő első hazai mérkőzésén. Az első negyed kezdetén, sőt annak a feléig azt kaptuk, amire számíthattunk: fej-fej melletti küzdelmet produkáltak a csapatok, egészen a 7. percig, amikorra öt pontos előnyre tettek szert a hazaiak. A játékrész végéig nem változott a tendencia, miskolci vezetéssel fordultak a felek a folytatásra (17-11).

A második játékrészben, a 14. percig állandósulni látszott a MEAFC-Miskolc 5-6 pontos vezetése, de ekkor a Budafok egy triplával visszazárkózott (24-23). A jókor jött időkérés után két hazai kosár is felkerült az eredményjelzőre, majd egy labdaszerzés és egy akció után 32-25 volt az állás. A félidőig is nagy volt a harc a pályán, melyből a vendéglátók jöttek ki jobban (41-32).

Szünet után is tartani tudta előnyét a miskolci gárda, mely a 23. percre 45-35 arányban vezetett. A hatékony védekezéshez remek támadójáték párosult, több kiváló egyéni teljesítménnyel „fűszerezve”. A harmadik negyed utolsó percei sem voltak unalmasak, egy budafoki tripla után, melynek következtében 54-47 lett az állás, jól jött egy kis pihenő. Ez azonban a fővárosiaknak használt jobban, akik a 29. percre három pontra megközelítették vetélytársukat, akik a sípszó előtt azonban még egyszer betaláltak (56-51).

 A zárónegyed egy-egy hárompontossal indult, majd ismét izgalmas percek következtek, az abszolút nyílt mérkőzésen. Ennek bizonyságára, a 34. percben 63-63 volt az állás, majd újabb kosár-váltás után 65-65. A Budafok a 35. percben előbb átvette a vezetést , majd egy triplával növelni tudta azt (65-70). A találkozó utolsó perceiben a MEAFC-nak nem sikerült fordítani az álláson, a Budafok viszont még növelte is az előnyét és nyert, 2-0-ra alakítva a döntő párharcát.

A szurkolók ezúttal is igazán kiettek magukért, dobbal, síppal, „nádi hegedűvel” biztatták kedvenceiket, majd a lefújást követően hatalmas tapsban részesítették őket.

MEAFC-Miskolc – Budafok 72-82 (17-11, 24-21, 15-19, 16-31)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, Vezette: Jakab László Imre, Rózsavölgyi Alexandra, Menyhárt Ferenc Tamás

MEAFC-Miskolc: Kozák M. (16), Williams (4), Gerőcs (6), Kozák B. (16/9), Pintér (2). Csere: Szögi (9/3), Csák (9/9), Lippai (6), Ragályi, Cseh (4), Orliczki, Nyíri. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.

Budafok: Tursics (12/9), Swanson (21), Vujity-Zsolnay (2), Szántó (3), Siklós (5). Csere: Piukovics (17/6), Rozs (15/3), Fehér (5/3), Tóth B. (2), Lucey, Garai. Vezetőedző: Károly Máté.

Dr. Váczi Péter: – Nagyon alulmaradtunk a lepattanó párharcban. Ezt leszámítva, a fiúk derekasan küzdöttek, mindent megtettek a győzelemért. Nem szokásom ilyet mondani, de ma elvették tőlünk ennek lehetőségét, nem érdemeltünk vereséget. Érthetetlen számomra, hogy három Budapest környéki bírót küldenek egy olyan bajnoki döntőre, melynek egyik résztvevője fővárosi. Gratulálok a Budafoknak, ők is jól küzdöttek!

Károly Máté: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, imádok az edzőjük lenni! Ettől függetlenül időnként rájuk kell pirítani, hogy jobban akarják a győzelmet. A szünetben ez megtörtént, ennek következtében a 2. félidőt harcosabban kezdtük, továbbá taktikai változásokat is eszközöltünk a siker érdekében. Boldogok vagyunk, hogy sikerült nyernünk, de a döntőnek még nincs vége. Kedden, hazai pályán szeretnénk lezárni a párharcot és bajnokok lenni.