Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Egyenlített a MEAFC-Miskolc, jöhet a vasárnapi végjáték!

Abszolút teltház előtt egalizálta az eredményt május 26-án, pénteken este a MEAFC-Miskolc a férfi kosárlabda csapata az NB I/B, Zöld-csoport rájátszásának döntőjében. A Miskolci Egyetem Körcsarnokában a házigazdák magabiztosan nyerték meg a mérkőzést a Budafok ellen, mellyel 2-2-re alakították az egyik fél három győzelméig tartó párharcot. Az aranyérem sorsát eldöntő mérkőzést május 28-án, vasárnap 16.00-tól játszák Budafokon.

Némi meglepetésre 6-0-s vendég előnnyel indult a találkozó, a hazaiak a 3. percben kezdték meg a pontgyártást (1-6). A negyed felénél még mindig a jobban célzó Budafoknál volt az előny (7-14). A 7. percre helyre állt a rend a hazaiak szempontjából, 18-16 arányban átvették a vezetést. A játékrész végére egyenlő lett az állás (25-25).

A második negyed első percei kosár-váltásokkal teltek, egyik csapat sem tudott jelentős mértékben elszakadni a másiktól (32-35). A Budafok hárompontosokkal tartotta magát, de a 16. perc végére ismét a MEAFC-Miskolcnál volt az előny (43-42). Egy utolsó másodpercben betalált hazai hármassal 49-47-el vonultak az öltözőbe a csapatok.

A szünet után a miskolciak ragadták magukhoz a kezdeményezést, a 22. percre 58-49-re vezettek. A MEAFC-Miskolc lendülete megmaradt, újabb 2 perc elteltével már 66-52 volt az állás. Igazi döntőhöz illő izgalmas játékkal érték el a felek a harmadik játékrész hajráját, melyre a vendéglátók fordulhattak jelentősnek mondható előnnyel (74-59). Ezt a sípszóig 77-60-ra módosították a játékosok.

Az utolsó 10 perc elején nem változott a tendencia, a házigazdák tartani tudták 15 pont körüli előnyüket (81-66). A folytatásban, bő 2 perces kosárcsendet követően a MEAFC-Miskolc büntetőből növelte tovább találatai számát. Az utolsó öt percben a Budafok még indított egy rohamot a felzárkózásra, melynek következtében a 37. percre 82-73-ra módosult az eredmény. A MEAFC-Miskolc játékosainak azonban helyén volt a szívük, magabiztosan őrizték meg előnyüket és nyerték meg a találkozót, 2-2-re alakítva a döntő állását.

MEAFC-Miskolc – BUDAFOK 95-81 (25-25, 24-22, 28-13, 18-21)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, Vezette: Makrai Márton, Sallai István József, Horváth Csongor Béla

MEAFC-Miskolc: Kozák M. (13/3), Csák (6/3), Gerőcs (13/6), Kozák B. (19/6), Pintér (6). Csere: Szögi (21/9), Williams (5/3), Lippai (8), Ragályi, Cseh, Orliczki (2), Nyíri (2). Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.  

Budafok: Tursics (23/12), Swanson (12), Piukovics (17/12), Vujity-Zsolnay (3), Szántó (3). Csere: Siklós (8/3), Fehér (6/3), Rozs (4), Tóth B. (3/3), Garay (2), Lucey, Fekete. Vezetőedző: Károly Máté.

Dr. Váczi Péter: – Sikerült jól kihasználnunk a 3. mérkőzés sikeréből származó lélektani előnyt. Kicsit álmosabb kezdés után, viszonylag magabiztosan tudtuk megnyerni a számunkra létfontosságú találkozót. Elsősorban a 2. félidő jó védekezésének, és az ebből indított gyors támadásainknak köszönhetjük a győzelmet. A vasárnapi mindent eldöntő budafoki találkozón szeretnénk újra kellemes meglepetést okozni lelkes szurkolóinknak.

Károly Máté: – Gratulálok a Miskolcnak, nagyon agresszívan és jól játszottak! A második félidőt abszolút kontrollálták és szépen dolgoztak. Sajnos kezd kijönni az a különbség, hogy ők háromszor annyit eddzenek, mint mi, ebből adódóan fizikálisan nehezen tudjuk tartani velük a lépést. Nálunk is vannak nagy küzdők és rutinos játékosok, így az ötödik meccsre megpróbálunk erőt meríteni és ésszel, szívvel megnyerni a bajnoki aranyat, hazai környezetben.