Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Bajnok a MEAFC-Miskolc, irány a Piros-csoport!

Harmadik győzelmét is begyűjtötte május 28-án, vasárnap este a MEAFC-Miskolc férfi kosárlabda csapata, mellyel megnyerte az NB I/B, Zöld-csoportos bajnokságot és feljutott a második vonalat jelentő NB I/B Piros-csoportjába. A miskolciak a Budafok ellenében, 2-0-s hátrányból harcolták ki a bajnoki aranyérmet, ami tovább növeli sikerük értékét.

BUDAFOK – MEAFC-Miskolc 70-77 (12-16,18-21, 20-13, 20-27)

BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnok, Vezette: Tőzsér Dénes Kelemen, Farkas Gábor, Dr. Németh Patrik

Budafok: Swanson (28/3), Tursics (4), Piukovics (5/3), Vujity-Zsolnay (2), Szántó (2). Csere: Fehér (5), Tóth B. (9/3), Siklós (13/3), Garai, Rozs (2), Lucey, Fekete. Vezetőedző: Károly Máté. Segédedző: Seres Richárd.

MEAFC-Miskolc: Williams (20/9),Kozák M. (12/3),Csák (9/3), Gerőcs (7/3), Pintér (6). Csere: Kozák B. (10), Szögi (5), Ragályi, Lippai (4), Cseh (4), Orliczki, Nyíri. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.

Károly Máté: – Gratulálok a Miskolcnak, megérdemelten nyerték meg a bajnoki címet. A mi szemszögünkből nézve összességében talán esélyesebbek is voltak a végső győzelemre. 2-0-nál vártuk, hogy mi lehet az a momentum, az a lendület, az a nüansz, amivel tudunk még egy mérkőzést nyerni, sajnos ez nem jött. Egyre fogytunk, egyre fáradtunk és sajnos kijött a fizikális különbség, ami feléjük billentette a döntő kimenetelét. Talán, ha a harmadik meccsen jobban fókuszálunk,  de ezen utólag késő keseregni. Ma is vezettünk a negyedik negyedben, ám nem éreztem azt a pluszt, nem jött az a valami, amivel megnyerhettük volna. Még egyszer gratulálok a Miskolcnak, sok sikert nekik a Piros- csoportban!

Dr. Váczi Péter: – Azt gondolom, hogy az a csapat, amely 0-2-ről meg tudja fordítani a döntőt, az megérdemli, hogy a párharcot győztesként fejezze be. Nagyon nagy meló volt, nagyon sok energiát beleraktunk, egy pillanatra sem adtuk fel, és talán ez, meg a fizikális állapotunk eredményezte azt, hogy most bajnokcsapatot ünnepelhetünk. Nemes küzdelem volt, egy rettentően jó ellenféllel szemben, akik szintén szívüket, lelküket kitették a pályára, kevesen múlott, hogy nem ők nyertek. Nagyon büszke vagyok a srácainkra, gratulálok nekik, óriásit melóztak! Köszönöm azoknak, akik végig mellettünk álltak és akik a zavartalan hátteret biztosították! Talán nem meglepetés, de nagyon szurkolunk a Budafoknak, hogy sikerrel vegyék az osztályozót!