Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U14

Kecskeméten döntőzött a MEAFC U14/B csapata

A MEAFC U14/B  fiú kosárlabda csapata május 27-én, szombaton, Kecskeméten, a regionális döntőben szerepelt.  A közel sem a legerősebb összeállításában pályára lépő miskolciak alaposan megnehezítették a későbbi győztes házigazdák dolgát, de végül vesztettek, és ezúttal nem bírtak el a tiszaújvárosiakkal sem.  

Kecskeméti KA/B – MEAFC U14/B: 62-57 (20-13, 19-17, 17-12, 6-15)

Kecskemét, Mercedes-Benz Sport Akadémia

Kecskeméti KA/B: Szablics (12), Polyák (10), Balla (9), Vörösmarthi (2), Fogl (1). Cserék: Benke (11), Kovács P. (5), Horváth (4), Doró (3), Kovács L. (3), Takács (2), Orlik. Edzők: Lakosa Zsolt, Gyimesi Balázs.

MEAFC U14/B: Szemcsák (10), Ormay (9), Lajter (8), Sipos (6), Csoma. Cserék: Török (11), Tótszegi (8), Hudák (2), Vásárhelyi (2), Lupkovics (1), Luka, Turcsán. Edző: Varga Dénes

Varga Dénes: – Erőinket nem tudtuk egyesíteni, mivel több korosztályos esemény ezen a hétvégén zajlott az országban, amit több, mint furcsának találtam. A pályán lévő csapattal a legjobb csapat-elv alapján próbáltunk maradandót alkotni, természetesen a cél, mint mindig, a győzelem volt. Az első játékrész első négy percében már tapasztaltuk is, hogy itt ma nagyon nehéz lesz érvényesülni, nyolc faultot fújtak be pár pillanat alatt, a magas emberünkbe beletérdeltek, így indult az újra tervezés. Nem adtuk fel a mérkőzést egy pillanatra sem, küzdöttek a srácok, de sajnos nem sikerült felülkerekednünk az „A” kategóriás játékosokat felsorakoztató kecskeméti csapat felett. A végjátékban még egy utolsó rohamot indítva próbáltuk megfordítani az eredményt, de öt pont hiányzott a bravúrhoz, így sovány vereséget szenvedtünk.

MEAFC U14/B – Tiszaújvárosi Phoenix KK: 61-81 (10-22, 14-19, 16-23, 21-17)

Kecskemét, Mercedes-Benz Sport Akadémia

MEAFC U14/B: Szemcsák (10), Lajter (6), Ormay (2), Csoma (2), Sipos. Cserék: Török (21), Hudák (8/6), Lupkovics (4), Vásárhelyi (4), Molnár (2), Tótszegi (2), Luka. Edző: Varga Dénes

Tiszaújvárosi Phoenix KK: Nagy (14), Feledi (11), Major (8), Hubay (2), Kovács. Cserék: Galambos (17/9), Hímer (14), Fodor (9), Holló (2) Horváth R. (2), Pólik (2), Horváth N. Edző: Benőcs Dávid.

Varga Dénes: – Duplázni, pláne egy vereség után nem egy hálás feladat, nehezen is ment a ráhangolódás a következő összecsapásra. Fizikailag erősebb, rutinosabb csapat a Phoenix, így a második mérkőzésre nem voltak éppen ideális ellenfelek. Nyernünk kellett volna legalább nyolc-tíz ponttal ahhoz, hogy egy esetleges körbeverés esetén megmaradjanak a győzelmi esélyeink. Szinte már az első játékrészben eldőlt a sorsunk, nem volt elég erőnk az agresszív emberfogáshoz, a gyors indításokhoz. A behúzódó védekezést bemutató tiszaújvárosiak ellen nem működött az add és fuss, üres zárásos játékunk, így kinti dobásokkal is próbálkoztunk, több-kevesebb sikerrel. A találkozó középső része valamivel szorosabb volt, adok-kapok alakult ki, majd az utolsó negyedet ismét behúztuk.

Összességében elégedett voltam a pályán lévő csapat teljesítményével, megszorongattuk a végső győztes kecskemétieket, jobban, mint a tiszaújvárosiak, bár ők is dupláztak, mint mi ellenük. Kicsit úgy éreztem, mintha az egész döntő meg lett volna koreografálva, a hazai csapat nem duplázott, egy időben rendezték a diákolimpiai és a regionális döntőt…, de vannak véletlenek, most mi voltunk a kevésbé szerencsések.

Köszönöm a fiúk egész éves kitartó munkáját, a szülők és az egyesület támogatását. Úgy érzem sokat fejlődtek a játékosok, szemléletet váltottunk, hibákat javítottunk, hiányosságokat tártunk fel, rutint szereztünk, jól éreztük magunkat, de ez egy folyamat, és tovább kell dolgoznunk, hogy mindenkiből megpróbáljuk kihozni a maximumot.