Egyetemi Sport,  EUSA,  Klub

Hamarosan európai sportesemények a Miskolci Egyetemen

A másfél hónap múlva megrendezendő Európai Egyetemi Tollaslabda és Vízilabda Bajnokság helyszíneit is áttekintette a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) elnöksége legutóbbi ülésén, és szó volt a jövőre esedékes nagyszabású sportesemény, az Európai Egyetemi Játékok előkészületeiről is.

A MEAFC májusi ülésének fontos napirendje volt az egyhangúlag elfogadott 2022. évi szakmai és pénzügyi beszámoló, valamint a 2023. évi szakmai és pénzügyi terv megvitatása. Többek között a MEAFC sikereinek és eredményeinek köszönhetően a Miskolci Egyetem által kapott ágazati sporttámogatás összege 25 százalékkal emelkedett. Az ágazati sporttámogatásból a klub működésére a Miskolci Egyetem 37,5 millió forintot biztosít 2023-ban. Ennek az összegnek a MEAFC 12 szakosztálya és a szakosztályokat kiszolgáló háttérszervezet, a MEAFC Iroda közötti felosztásáról is döntött a MEAFC elnöksége.

Az ülésen szóba került még a MEAFC vízilabda szakosztályának mintegy 100 millió forint összegű, a miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszoda fejlesztését célzó pályázati programja. A beruházás költségeinek 70 százaléka 2019. óta rendelkezésre áll támogatás formájában, azonban az előírt önerő eddig hiányzott. A Magyar Vízilabda Szövetség a közelmúltban 100 százalékos támogatási intenzitásúvá sorolta át a korábbi projektet, ezzel lehetővé tette, hogy a fejlesztés Miskolc városa, mint a sportlétesítmény tulajdonos-üzemeltetőjének önerő-hozzájárulása nélkül is megvalósítható legyen. A pályázati programban való továbblépéshez Miskolc városa, mint tulajdonos és a Miskolci Sportcentrum, mint üzemeltető részéről van szükség a pontos műszaki tartalom meghatározására.