Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Egy csapat sem vehet majd minket félvállról

Immár ötödik hete zajlanak az edzések férfi Extraligás röplabda csapatunknál. Bagó László együttese gőzerővel készül az október 7-ei idény kezdésre, amikor is a rekordbajnok Fino Kaposvárhoz látogatnak. Ennek apropóján kértük fel vezetőedzőnket adjon egy kis betekintést, hol is tart jelenleg a felkészülésben a csapat, illetve milyenek az első benyomások így majd egy hónap közös munka után.

,,Az előzetes terveinknek megfelelően augusztus elején el tudtuk kezdeni a munkát, mégpedig a végleges kerettel.-vágott is bele vezetőedzőnk akinek ez már negyedik szezonja lesz a MEAFC kispadján. -A tervezésnek az adta meg a pikantériát, hogy csak a hónap közepén tudtuk meg mikor is indul a bajnokság, de ezt tudtuk rugalmasan kezelni. Mivel sok fiatal játékosunk van, eddig az ilyenkor szokásosnál nagyobb hangsúlyt fektettünk a technikai képzésekre, természetesen a fizikai felkészítésen felül. Szerencsére az új arcok is -akik szintén fiatalok- partnerek a munkában, az idősebb játékosok pedig sokat segítenek nekik a tanácsaikkal, meglátásaikkal, ezzel az én munkámat könnyítik meg. A tavalyihoz hasonlóan, az idei csapat is tökéletes elegye lesz a fiatalos lendületnek, valamint a tapasztalatnak és a rutinnak.’’

,,Az első felkészülési tornánk szerdán lesz Kazincbarcikán, rögtön három mérkőzéssel, nívós ellenfelekkel szemben.- térti ki Bagó az első felkészülési tornára. – A csapatrészek és maga a csapat játékának a kialakításával még keveset foglalkoztunk, így még számomra is talány milyen játékerőt képviselünk a felkészülés ezen szakaszában. Egy biztos, a fiúk már alig várják, hogy a monoton edzések után végre játszhassanak, megmutathassák magukat. Még lesz zavar a pályán, de új feladókkal ez természetes ilyenkor. Nem vagyok/leszek türelmetlen. Messze a bajnoki rajt, ilyenkor szokás azt a közhelyet elpuffantani, hogy az eredmény nem számít. Mivel sportolók vagyunk ez a kijelentés számomra elfogadhatatlan, és a játékosaimat ismerve, barátságos meccsen is mindent megtesznek majd a győzelemért. Csak ezzel a hozzáállással lehet olyan csapatot építeni a későbbiekre, amelynek van tartása, szerethető a közönség számára, harcol az utolsó pillanatig. Szeptember 10.-én pedig hazai tornát rendezünk extraligás ellenfelekkel. Javaslom minden kedves szurkolónknak, hogy írja be a naptárába a dátumot, hiszen először itt találkozhatnak az új játékosainkkal.’’

Majd kitért vezetőedzőnk a bajnoki sorsolásra is: ,,A sorsolásnak köszönhetően elég erős bajnoki rajtunk lesz. Az utóbbi évek honi röplabdázásának három legnagyobb neve lesz az ellenfelünk. Sorrendben, idegenben a Kaposvár, a Pénzügyőr és hazai pályán a Vegyész RC Kazincbarcika. Jól belekezdünk, rögtön a regnáló bajnok otthonában, de nálunk Borsodban az a mondás járja, hogy a kocsmában is a legerősebbet kell először pofán vágni. Viccet félretéve, egyet biztosan ígérhetek: ugyan újoncok vagyunk, ennek ellenére nem ijedünk meg senkitől. Egy csapat sem vehet majd minket félvállról.”

Tehát először a csapatot most szerdán lehet látni Kazincbarcikán a Don Bosco Sportközpontban, ahol a házigazdák mellett a DEAC és az U19-es magyar válogatottal méri össze tudását együttesünk.

A program:

10.00 VRCK – U19 magyar válogatott

12.00 VRCK – MEAFC-Miskolc

14.00 U19 magyar válogatott – DEAC

16.00 VRCK – DEAC

18.00 U19 magyar válogatott – MEAFC-Miskolc

20.00 MEAFC-Miskolc – DEAC