Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A hozzáállással nem volt gond

Nem sikerült győzelemmel kezdenie a férfi kosárlabda NB I/B, Piros-csoportos bajnokságot a MEAFC-Miskolc csapatának. A szeptember 22-i, pénteki 1. fordulóban az Újbuda MAFC aratott győzelmet a Miskolci Egyetem Körcsarnokában.

A találkozó előtt ünnepélyes keretek között felhúzták az NB I/B, Zöld-csoport legutóbbi győztesének, a MEAFC-Miskolcnak járó bajnoki zászlót.

MEAFC-Miskolc – Újbuda MAFC 70-95 (25-25, 15-25, 17-20, 13-25)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, Vezette: Balogh Gyula, Sallai István József, Marton Péter

MEAFC-Miskolc: Tóth B. (9/6), Kozák M. (18), Czirbus (5), Kozák B. (6), Ragályi (3/3). Csere: Pintér (10/3), Lippai (7), Velkey, Sándor (5/3), Gerőcs (2), Gadus (5), Nyíri. Vezetőedző: Dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.

Újbuda MAFC: Bordács (12), Polgárdy (24/12), Buzás (13/6), Pápai (6), Pintér D. (5/3). Csere: Komma (13/6), Kovács L. (7/3), Misek (7/3), Katona (6), Matejovics, Molnár, Viola (2). Vezetőedző: Lakits András.

Dr. Váczi Péter: – Alapvetően az első negyed alatt tudtuk tartani a lépést a MAFC-al. Természetesen hazai pályán nem ezt terveztük, szerettünk volna szorosabb mérkőzést játszani, de a második negyedtől kezdve ránk tudták erőltetni az akaratukat. Próbálkoztunk sok mindennel taktikailag, de igazából semmivel sem tudtunk olyan áttörést elérni, amivel igazán versenyben tudtunk volna lenni a fővárosiakkal. Sok mérkőzés van még hátra, mindegyikből fogunk tanulni és fejlődni. Szerintem a hozzáállásunkkal nem volt gond, úgyhogy megyünk tovább, és próbáljuk úgy javítani a hibákat, hogy ez majd győzelemmel párosuljon.

Lakits András: – Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Pont ilyen szezonkezdésről álmodtunk. Nagyon örülök, hogy összejött, mert nehéz volt a felkészülés, így hogy újra osztottunk nagyon sok szerepet. Ez tényleg egy újjáalakuló csapat, annak ellenére, hogy csak egy igazi láncszem igazolt el tőlünk. Úgy érzem végig kontroláltuk a meccset. Egy kicsit beragadtunk a kezdéskor, de ez a szezon elején benne van, utána azonban végig kézben tartottuk a dolgokat. Mindenki nagyon jól hajtotta végre azokat a taktikai dolgokat, amiket szerettünk volna. Jól reagáltunk mindenre a találkozón. Külön öröm, hogy már az első meccsen játéklehetőséget tudtunk adni két olyan játékosnak, akik még csak 16-17 évesek. Sok sikert kívánok a Miskolcnak! Azt hiszem, ez mindenki számára nehéz szezon lesz.