Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U16

A MEAFC kadett csapata a kiemelt bajnokságban folytathatja

A fiú kosárlabda bajnokság kadet korosztályos selejtezőjének szeptember 23-24-én a Miskolci Egyetem Körcsarnoka adott otthont. A házigazda MEAFC U16/A csapata két győzelmet begyűjtve – egy veresége ellenére – kiharcolta, hogy a folytatásban a kiemelt együttesek között  szerepeljen.

MEAFC U16/A – DEAC U16/B  75-52 (17-9,21-12,24-13,13-18)

MEAFC: Jacsó D. (15), Rozmán (15), Velkey (15), Dandé (9/6), Gulyás (8). Csere: Markovics-Ritter (4), Hornyák (4), Szojka (2), Kovács (2), Jacsó (1), Fazekas, Galambos. Edző: Gulyás László, Vaszi Ádám

A DEAC legjobb dobói: Orvos (14/6), Székely (9), Fórián (7).

Gulyás László: – Az első mérkőzésen az ugyancsak fiatal debreceni akadémistákkal találkoztunk. Gyorsabban, pontosabban játszottunk, mint az ellenfelünk, ennek jutalma a 15. percben már 23 pontos előny volt. Itt azonban ahelyett, hogy végleg lezártuk volna a mérkőzést, védekezésben engedtünk a szorításból és hagytuk közelebb zárkózni az ellent. Nagy vész nem volt, de úgy érzem saját magunknak köszönhettük, hogy érezhetett némi esélyt a Debrecen. Valójában nem volt esélyük, végig kézben tartottuk a mérkőzést. Az utolsó negyedben pedig inkább csak a játékperceket menedzseltük, tekintve, hogy este még egy nagyon fontos mérkőzés várt ránk. Nagy tanulság, hogy a „gyilkos ösztön” képességét is meg kell még tanulnunk. Nem szabad visszaengedni, egy már legyűrt ellenfelet a mérkőzésbe.

MEAFC U16/A – ÓBUDAI KASZÁSOK/A  80-47 (21-21, 19-9, 22-11, 18-6)

MEAFC: Jacsó D. (25/3), Rozmán (17), Gulyás (12/6), Dandé (2), Velkey (6). Csere: Szojka (6/6), Markovics-Ritter (4), Galambos (3/3), Kovács (3), Jacsó (2), Hornyák, Elek. Edző: Gulyás László, Vaszi Ádám

Az Óbuda lejobb dobói: Kardos (10), Daróczi (8), Ács (7).

Gulyás László: – Egy, a fizikalitásra építő, a mienknél idősebb csapata van a Kaszásoknak. Nem kezdtünk jól, de egy időkéréssel sikerült felrázni a csapatot és fokozatosan átvettük a játék irányítását, de így is csak 10 pontos előnnyel zártuk az első 20 percet. Sőt, a második játékrészt két gyors góllal kezdte az ellenfél, így erősen látótávolságba kerültek. Akár pánikolhattunk volna, de helyette Jacsó Dávid vezetésével futottunk egy 22-6-os etapot és tulajdonképpen eldöntöttük a mérkőzést. Ismét bizonyították a fiúk, hogy mekkora harcosok és nincs helyzet, amiből nem tudnak, vagy akarnak győztesen kikerülni. Végül ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.

Kecskeméti KA U16/A – MEAFC U16/A 96-63 (24-15, 29-18, 24-5, 19-25)

MEAFC: Rozmán (16), Dandé (12/3), Jacsó (9), Szojka (5/3), Velkey (3). Csere: Elek (7), Kovács (6), Jacsó (3), Markovics-Ritter (2), Galambos, Hornyák. Edző: Gulyás László, Vaszi Ádám

A Kecskemét legjobb dobói: Asztalos (22/6), Gera (22/3), Jambrik (20).

Gulyás László: – A csoport favoritja ellenünk végre a legjobb arcát próbálta mutatni és az első pillanattól kőkeményen állt a küzdelembe. Az előző meccsen pihentetett válogatottját is bevetette és igyekezett a legjobb sebességét is pályára vinni. Időseb, rutinosabb és sajnos még gyorsabb csapat a kecskeméti, mint a miénk, ezt érezhettük a saját bőrünkön is. A kezdeti megilletődöttség után aztán mi is úgy álltunk bele a mérkőzésbe, ahogy az első pillanattól kezdve kellett volna. Nagyon tetszetős támadásokat vezettünk, helyenként a futó és a „birkózó” versenyben is felvettük a versenyt a jól játszó kecskeméti fiúkkal.Ízelítőt kaptunk a korosztály élmezőnyének ritmusából, de úgy éreztem minden játékosunk nagyon jól reagált és a vereség ellenére mindannyian élveztük a mérkőzést és várjuk a folytatást.

A folytatás pedig az, hogy a selejtező csoport 2. helyével kivívtuk, hogy egész évben a kiemelt bajnokságban szerezhessünk tapasztalatokat az idősebb és rutinosabb csapatok között. Az edzések mellett óriási jelentősége van, hogy hétről hétre nagyon kemény mérkőzéseket vívhatunk majd az ország legjobb kadet csapataival. Várjuk a sorsolást!