Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U16

Magabiztos kadett siker a Győri KC ellen

A fiú kadett korcsoportos kosárlabda bajnokság alapszakasz, főtábla, D-csoportban érdekelt MEAFC-Jezsuita/A csapata az 1. fordulóban magabiztos győzelmet aratott a Győri KC ellen.

MEAFC-Jezsuita/A – Győri KC U16/A 115-41 (23-8, 27-7, 34-15, 31-11)

MEAFC-Jezsuita/A: Szojka (23/9), Rozmán (19), Dandé (16/12), Jacsó (14), Velkey (9/3). Csere: Kovács (13/3), Gulyás (9/6), Markovics-Ritter (8), Hornyák (2), Jacsó Z. (2), Elek, Sedlák. Edző: Gulyás László, Vaszi Ádám

A Győr legjobb dobói: Melinger (12/3), Marics (8), Varga (6), Tóth (6).

Gulyás László: – Megfelelő fordulatszámmal kezdtük a mérkőzést és pillanatok alatt 10 pont fölé vittük a különbséget, de ez mintha kissé megnyugtatta volna a fiúkat és bár zsinórban dolgoztuk a helyzeteket, a befejezésekre már kevesebb koncentráció jutott. Jó ritmusban játszottunk a folytatásban is, de sokat hibáztunk. A harmadik negyedtől az ellenfél zónavédekezésre váltott, ez pillanatokra kisebb zavart okozott a rendszerünkben, mivel ezek a fiúk fiatal kadetként még soha nem találkoztak ilyen védekezéssel tétmérkőzésen. Dicséretükre legyen mondva, nagyon jól reagáltak és helyenként kifejezetten okosan és szép támadásokat vezetve szedtük szét az ellenfél védelmi vonalait. A sajátunk pedig végig stabil maradt. Ami nem igazán tetszett viszont, az a lepattanók körüli figyelmetlenség volt, ami ilyen különbség mellett nem okozott most problémát, de szoros mérkőzésen ez sajnos „perdöntő” lehet és nyilván nem a mi javunkra. Összességében elégedett voltam a fiúkkal. Zóna ellen 30 perc alatt 92 pontot szereztünk úgy, hogy közben 30 % fölötti eredményességgel dobtuk a hármasokat (összesen 11 db-ot). Várjuk a folytatást, nem is sokáig, hiszen szombaton már a KASI gárdáját fogadjuk, akikkel évek óta mindig hatalmas csatákat vívunk.