Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U16

Értékes tanulságok az előre lépéshez

A fiú kosárlabda kadett bajnokság alapszakasz, főtábla D-csoportjában érdekelt MEAFC-Jezsuita csapata a Kaposvári Sportiskola együttesét fogadta a Miskolci Egyetem Korcsarnokában. A találkozó vendégsikerrel, a házigazdák számára pedig az előre lépéshez szükséges értékes tanulságokkal ért véget.

MEAFC-Jezsuita – KASI/B 69-91 (13-23, 28-19, 15-27, 13-22)

MEAFC-Jezsuita: Rozmán (23), Jacsó D. (9/3), Szojka (9/6), Gulyás (5/3), Markovics-Ritter (2). Csere: Dandé (16/3), Velkey (3), Kovács (2), Galambos, Jacsó Z., Elek, Sedlák. Edző: Gulyás László, Vaszi Ádám

A Kaposvári SI legjobb dobói: Dross (25/21), Bakai (19/6), Karsai (18/12), Gáspár (10).

Gulyás László: – A felsőházban is pallérozódó, jóképességű kaposvári játékosok elhozták nekünk azt a ritmust, amiben az ország közvetlen élmezőnye játszik kadet korban. A hét viszontagságos edzésmunkája, sok középiskolás mérkőzése és fáradtsága miatt mi a vártnál tompábban mozogtunk. Az első félidő még rendben volt, de a harmadik negyedtől sajnos túl sokat hibáztunk. Az ellenfél középjátékosának a védését még jól megoldottuk, de a külső dobásaikat nagyon rosszul védtük, ők pedig extra dobószázalékkal büntettek minket emiatt. A helyzeteinket általában megcsináltuk, de az ellenfélnél rosszabb százalékkal értékesítettük, valamint volt egy rövid szakasz, ahol zsinórban adtuk el a labdákat, ez pedig egy ilyen jó csapat ellen nem fér bele. Ilyen mérkőzések és tanulságok miatt szerettünk volna a kiemelt csapatok közé jutni. Ezzel együtt is úgy érzem jó úton járunk, jövő héten már új ellenféllel találkozunk, újabb lehetőség az előre lépésre.