Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U14

A Szerencsi Varázslók ellen igazolódott a papírforma

A MEAFC U14/B fiú kosárlabda csapata a regionális bajnokság 1. fordulójában hazai pályán fogadta a Szerencsi Varázslókat. A mérkőzésen beigazolódott a papírforma, nyertek a jóval rutinosabb és képzettebb vendégek.

MEAFC U14/B – Szerencsi Varázslók/A  19-145 (4-38, 6-52, 5-36, 4-19)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok

MEAFC U14/B: Gergely (4), Jarasovits (2), Mátyás (2), Szilva (1), Nagy. Cserék: Novotni (4), Joó (2), Molnár (2), Veczán (2), Csutak, Szabó, Varga. Edző: Varga Dénes

Szerencsi Varázslók/A: Galatóczki (37), Jámbor (20), Németh (10), Huszin (6), Nagy B. Cserék: Török (32), Hák (22), Sántha (7), Czirba (6), Kovács (4), Nagy G. (1). Edzők: Nagy Lajos, Endrész Tamás.

Varga Dénes: – A regionális bajnokság legrutinosabb gárdájával játszottuk az idei szezon első mérkőzését.  Ismerve a Szerencsi Varázslókat, számítottam a 100 pont körüli fölényes győzelmükre. Jelentős különbség van a két csapat játéktudása között, elsősorban labdakezelésben és sebességben (mozgás, gondolkodás) tudnak nálunk sokkal többet, és ez pontosan elég ahhoz, hogy egy szinte egész mérkőzésen át tartó letámadásból ennyi kosarat szerezzenek. Játékosaink olyan ellenállással találták magukat szembe, ami ellen edzéskörülmények között nehéz felkészülni. Nagyon sok gyakorlás és edzőmérkőzés szükséges ahhoz, hogy nagyjából fél éven belül megfelezzük a különbséget. Pozitívum, hogy keményen küzdöttek a fiúk, végig motiváltak maradtak, egy percig sem adták fel, és ez egy jó kiindulópont a folytatást illetőleg.