Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U16

A „B”-csapat nyerte a MEAFC U16 „házirangadóját”

Egymás ellen játszott az U16 korcsoportos Regionális Kosárlabda bajnokság október 31-i fordulójában a MEAFC két csapata. A fizikális és tudás béli különbség a „B” együttes sikerét hozta.

MEAFC U16/B – MEAFC U16/C 119-43 (36-16, 24-8, 22-8, 37-11)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, Vezette: Béres D., Szalontai D.

MEAFC U16/B: Farkas K. (20), Tisza (19/3), Németh B. (17/3), Orosz (15/3), Szemcsák (12), Juhász (11), Farkas B. (11), Kovács (7/3), Németh Zs. (6), Szilva (2). Edző: Cserhalmi Ede.

MEAFC U16/C: Török (13), Lupkovics (9/3), Buda-Tóth (6), Balázs (4), Rikk (4), Luka (3/3), Berta (2), Szilágyi (2), Petra, Takács, Turcsán, Vásárhelyi. Edző: Egerer Attila.

Cserhalmi Ede: A klubon belüli rangadót a „B” csapatnak sikerült nagy különbséggel megnyernie. Az eredményen is látszik a játékosok közötti fizikális és kosárlabdatudás-béli különbség. A „B” csapat játékosai többnyire 1-1-ben oldották meg a feladatot, kevés csapatjáték alakult ki. A „C” csapat zónája ellen többször tanácstalanul támadtunk, nagyon sok lepattanót nem tudtunk leszedni. A büntetőket rossz százalékkal dobtuk, védekezésünk sokszor pontatlan volt. Néhány támadást nem megfelelő alázattal hajtottunk végre, ezért eredménytelen lett. Örömteli, hogy a csapatból mindenki szerzett pontot. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, a „C” csapatnak pedig a tisztes helytálláshoz.

Egerer Attila: – Mindenki láthatta az U16 B és C csapat közötti különbséget. A fiatal kadet csapat önerőből csak ennyire tudta megnehezíteni az idősebb kadetek dolgát. A technikai hiányosságokból adódóan nagyon sok labdát veszítettünk, ebből sok könnyű, gyors gólt kaptunk. A tanult játékokból keveset sikerült megvalósítani és főleg kevés alkalommal sikerült ebből eredményesnek lenni. A védekezés is sok kívánnivalót hagyott maga után. Néhány szép, – leginkább egyéni – momentumot azért láthattunk. Arra jó volt a mérkőzés, hogy érezze mindenki az éles meccs tüzét, a parazsat a talpa alatt. Sok munkára van még szükség, de fejeket fel, küzdeni kell tovább!

MEAFC U16/C