Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A Salgótarján ellen is nyert a MEAFC-Miskolc

Hazai pályán fogadta és győzte le a Salgótarján együttesét az NB I/B, Piros-csoport 8. fordulójában a MEAFC-Miskolc férfi kosárlabda csapata. A találkozót november 10-én, pénteken este játszották le a Miskolci Egyetem Körcsarnokában.

MEAFC-Miskolc – Salgótarjáni KSE 103-97 (30-26, 22-30, 22-19, 29-22)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, Vezette: Horváth Csongor Béla, Jankovics Viktor Zsolt, Gruber Nikolett Lilla

MEAFC-Miskolc:  Kozák M. (21/6), Kozák B. (9/3), Tóth B. (18/3), Czirbus (23/12), Gerőcs (7/3). Csere: Velkey (14/9), Pintér (2), Gadus, Lippai (6), Sándor (3/3), Ragályi. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid

Salgótarjáni KSE: Karanfilovski (14/12), Cserényi, Vas-Teplán (19/9),  Lajsz (10), Hargitai (15/6). Csere: Kalassai (5/3), Ormai (10), Váits (21/9, Monye M. (3), Gaál, Monye J.        Balázs.. Vezetőedző: Dániel Péter

Dr. Váczi Péter: – Előzetesen is tudtuk, hogy kellemetlen stílusban játszó ellenfelünk lesz a mai napon Miskolcon. Nem tudtuk úgy kezelni, ahogy szerettük volna, megmondom őszintén. Belehibáztunk rengeteget a védekezésbe, az volt ma a nagy szerencsénk, hogy túl tudtuk dobni a Salgótarján támadójátékát. Remélem, hogy ebből tanulunk és ezeket a szituációkat legközelebb jobban fogjuk megoldani. Ettől függetlenül természetesen gratulálok a csapatnak és örülök, hogy így állunk a bajnokságban, ahogy most!

Dániel Péter: – Nagyon szórakoztató, élvezetes és látványos meccset játszottunk a Miskolccal. Sajnos erre a mérkőzésre nem tudtuk azt a védekezésünket előkapni, amit az előző fordulókban sikerült. Már az első félidőben is ez volt a probléma, és ez folytatódott a másodikban is. Több olyan kosarat is kaptunk, amit alapvetően nem szeretnénk, hogy megtörténjen. Ez volt az első olyan szoros végjáték, amit elbuktunk ebben a szezonban, de azt gondolom, hogy ezt is a saját javunkra lehet fordítani a jövőben.