Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Debrecenben magabiztosan nyert a Miskolc Egyetem

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság férfi Keleti-csoport, 5. fordulójában Debrecenben lépett pályára a Miskolc Egyetem csapata. A találkozó a vendégek magabiztos győzelmével ért véget.

Debreceni Medikus Sportegyesület – Miskolci Egyetem 69-107 (13-25, 17-24, 20-27, 19-31)

Debrecen, OEC-tornaterem, 20 néző, Vezette: Fülöp, Dr. Szűcs

DMSE: Zoványi (13/3), Mugamba (8), Zaghlol (10/3), Albukai (24/9), Szirbucz (2). Csere: Veres (5), Horai, Taghyjev (5/3), Lipécz (2). Edző: Kovács István.

Miskolci Egyetem: Gadus B. (11/3), Gerőcs (29/3), Velkey, Sándor (9/3), Kozák (7/3). Csere: Ragályi (11/3), Szőke (19/3), Tóth B., Gadus F. (16), Tóth J., Debreczeni (2). Edző: Béres Dávid

Mindkét csapat hiányzókkal érkezett a mérkőzésre, és ahogyan arra számítani lehetett, a hazaiakat viselte meg inkább a meghatározó játékosok távolléte. A vendégek hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, 10 pontos előnyre tettek szert, és bár a debreceniek próbálták felvenni a ritmust, a különbséget nem tudták csökkenteni. Rengeteg hiba jellemezte a Medikusokat, a 26 eladott labda önmagáért beszél, és ha ez még nem lett volna elég, 15-tel több lepattanót engedélyeztek a vendégeknek. A Miskolci Egyetem egyre több leindítással szerzett könnyű kosárral terhelte meg a hazai gyűrűt, így a második számú debreceni alakulat elszenvedte a szezon harmadik vereségét. A DMSE csapatában Zaghlol és Albukai (24 pont, 12 lepattanó) nyújtott jó teljesítményt, míg a vendégeknél a Gerőcs (29 pont, 11 lepattanó) – Gadus-Szőke triumvirátus alkotott maradandót.

Kovács István: – Ezt a meccset el kell felejteni, nem nagyon találtuk ma a labdát, borzasztó hibákat követtünk el. Nem sikerült jó teljesítményt kihozni a srácokból, ami sajnos személyes kudarc is. Sok sikert a vendégeknek a továbbiakban.

Béres Dávid: – Örülök, hogy ma mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni. Egy rövid ideig megnehezítette a dolgunkat a szimpatikus hazai csapat, de aztán – kihasználva ellenfelünk fáradságát – magabiztos győzelmet értünk el.