Klub

PRIMA Díjban részesült a MEAFC!

Rangos elismerést, vármegyei PRIMA Díjat érdemelt ki a „Magyar Sport” kategóriában győztes Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC). A díjat Rakaczki Zoltán elnök november 11-én, szombaton este a 200 éves Miskolci Nemzeti Színházban megrendezett nagyszabású gála-ünnepségen vehette át.

A PRIMA Primissima Díjat Demján Sándor vállalkozó a VOSZ támogatásával alapította meg 2003-ban, hogy évenkénti átadásával megjutalmazzák azokat a művészet, a sport, a tudományos élet, a népművelés, az oktatás és a sajtó képviselőit, akik munkásságukkal kiérdemelték a legkiválóbbaknak járó elismerést, továbbá teljesítményük, emberi tartásuk, értékrendjük követendő lehet mások számára. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) helyi szervezetének elnöksége a kezdeményezéshez 2006-ban csatlakozott. Azóta is rendszeresen meghirdetik a PRIMA Díjat, mellyel a vármegye legkiválóbb képviselőit ismerik el.

A PRIMA Díjat meghirdető VOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezete, illetve az általuk felkért grémium kilenc kategória-győztes közül választotta ki az idei három „befutót”, akik november 11-én, ünnepélyes keretek között, a Miskolci Nemzeti Színházban vehették át a díjat. Az egybegyűlteket köszöntötte Ádám Imre, a VOSZ elnökhelyettese, a szervezet vármegyei elnöke, Szabó Gergely, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat alelnöke és Veres Pál, Miskolc polgármestere is.

Eredményesség, közösségépítés, tehetséggondozás

Rakaczki Zoltán

A „Magyar Sport”-kategória győztese a  MEAFC lett.  A díjat Rakaczki Zoltán az egyesület elnöke vette át, aki ezzel kapcsolatban a következő gondolatokat fogalmazta meg: – Egy sportegyesület életében 72 év annyit tesz, hogy most lép felnőttkorba. Ez két dolgot jelent. Egyrészt a MEAFC még nagyon sok évtizeden keresztül szolgálja majd Miskolc és azon belül különösen a régió tudásközpontjának, a Miskolci Egyetemnek az sportéletét. Másrészt már kialakult értékrenddel bír, ami azt jelenti, hogy a MEAFC számára az eredményesség mellett legalább annyira fontos a közösségépítés és a tehetséges fiatalok Miskolcon tartásában való szerepvállalás. A PRIMA Díj  nagyon komoly elismerés az egész közösségünknek.  A MEAFC talán legeredményesebb és legláthatóbb időszakát éli, de a PRIMA Díj nem csak a jelennek szól. Komoly tradíciókkal rendelkezünk, színes és eredményes múltunk van, melyet számos sporteredmény, sikeres sportrendezvény és kiváló sportvezető fémjelez. A díj elismerés a MEAFC több, mint 700 sportolójának, hiszen ők adják az egyesület lényegét és a sporteredményekkel büszkeséggel töltenek el bennünket, továbbá a MEAFC Iroda munkatársainak, mert az eredmények nem csak a pályán dőlnek el, a háttérmunka is kiemelten fontos, valamint a MEAFC és a Miskolci Egyetem vezetésének, akik elkötelezettek a középtávú szakmai programunk megvalósítása iránt.  

A díjátadó ünnepségen jelen volt Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, valamint a MEAFC jó néhány vezetője, munkatársa és sportolója is.

A „Magyar színház-, film- és táncművészet”-kategória győztese a 200 éves Miskolci Nemzeti Színház, míg a „Magyar képző- és iparművészet”-kategória győztese Kovács Attila cipőkészítő mester lett. A Közönség-díjat dr. Kiss Ákos gyermekorvos érdemelte ki.