Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A házigazda és listavezető Pécs jobb volt a MEAFC-Miskolcnál

A tabella élén tanyázó Pécsi VSK-VEOLIA otthonában szenvedett vereséget az NB I/B, Piros-csoportos férfi kosárlabda bajnokságban érdekelt MEAFC-Miskolc csapata. A találkozót november 17-én, pénteken este a bajnokság 9. fordulójának keretében játszották le a felek.

Pécsi VSK-VEOLIA – MEAFC-Miskolc 115-74 (26-22, 30-17, 31-24, 28-11)

Pécs, PVSK-csarnok, Vezette: Nyilas István, Radnóti Miklós, Utasi Balázs

Pécsi VSK-VEOLIA:  Bíró (16/6), Mokánszki (16/6), Micovic (13), Plézer (6/6), Németh (5). Csere: Antoni (14/3), Halász (11), Ravasz (12/12), Harka (2), Frank (10/6), Molnár (7), Lázár (3/3). Vezetőedző: Srecko Sekulovic. Segédedző: Rab Gyula

MEAFC-Miskolc: Tóth B. (12), Kozák M. (4), Czirbus (13), Velkey (5/3), Ragályi (4). Csere: Gerőcs (6/3), Kozák B. (8), Sándor (8/6), Pintér (6/3), Lippai (8), Gadus, Debreczeni. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid. 

Srecko Sekulovic: – Kicsit aggódtam a meccs előtt, Horti Bálint lebetegedett, ma délelőtt derült ki, hogy biztosan nem lép pályára. Örülök nagyon, hogy jól tudtuk őt pótolni, mindenkit dicséret illet, a fiatalok is mind éltek a kapott lehetőséggel. Sokat jelent nekem ez, büszke vagyok rájuk, hiszen megmutatták, a jövőben is számolhatok velük! Az ellenfél nagyon kemény volt, de mi még agresszívebben játszottunk. A Miskolcnak sok eladott labdája volt, ez is döntő szempontnak bizonyult, de emellett a csapatom is nagyon jól játszott. Az egész csapat akarta ezt a győzelmet, külön köszönöm a szurkolók ismételten fantasztikus szurkolását!

Dr. Váczi Péter: – Gratulálok a jobbik csapatnak, kívánom, hogy a végén nyerjék meg a bajnokságot! Jó érzés, hogy komolyan vettek bennünket, látszott, hogy készültek belőlünk. Megérdemelt győzelmet arattak. 35 percig nem értettem és 40 pont különbségnél is elmondom őszintén: nem értem ezt a játékvezetői felfogást. A faultokat, melyeket megkaptunk az utolsó 5 percben, a mérkőzés többi részében nem adták meg nekünk. Ha megkapjuk, akkor is 20-szal nyer a Pécs, csak mindenki egy kicsit jobb szájízzel mehetett volna haza.