Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Nem sikerült nyerni a TFSE otthonában

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda bajnokság, férfi Keleti-csoport, 7. fordulójában a TFSE gárdájánál vendégeskedett és szenvedett vereséget a Miskolci Egyetem csapata.

TFSE – Miskolci Egyetem 92-71 (19-25, 21-21, 28-14, 24-11)

Budapest, dr. Koltai Jenő Sportközpont, 25 néző, Vezette: Gombos Márk Bálint, Czupi Márton

TFSE: Alcser (3/3), Pozsik (4), Polgárdy (25/9), Rátvay (12), Mester (4). Csere: Csomós (10/3), Tarján (13), Boka-Magó, Rátkai (2), Dócs (16/3), Dékány (3). Edző:Boros Zoltán

Miskolci Egyetem: Kozák (15/3), Sándor (8/6), Ragályi (6), Orliczki (10/3), Gerőcs (15). Csere: Tóth (9/3), Szőke (4), Molnár (2), Lakatos, Velkey (2), Gadus B. Edző: Béres Dávid

Jól kezdett a Miskolc, hatékony támadással és jó védekezéssel viszonylag hamar komoly előnyt szerzett. A házigazdák nem nagyon találták a ritmust támadásban, a második negyedben 1-1 sikeresebb akció után közelebb került a TFSE, viszont a védekezésben még mindig voltak hibák, amit a Miskolc ki is használt és a Kozák-Gerőcs duó vezényletével 6 ponttal vezettek a félidő végén. A harmadik negyedben sokkal agresszívabb védekezésre váltott a TFSE, aminek következtében szerzett labdákból gyorsindításokkal sikerült utolérni a vendéget, sőt a negyed végére megnyugtató előnyhöz jutott a házigazda. A negyedik negyedben fáradni kezdett a Miskolc, jó támadójátéka visszaesett, szemben a TFSE 3 pontosokkal megduplázta előnyét, majd a végén több mint 20 pontos különbséggel győzelmet aratott.

Boros Zoltán: Az első negyedben nem nagyon találtuk a támadásunkat és védekezésben is sok hibát vétettünk, úgyhogy a Miskolc abszolút megérdemelten vezetett végig az első félidőben. A harmadik negyedre feljavultunk támadásban, változtatni tudtunk a védekezésen. Ebben az időszakban valójában meg tudtuk fordítani a mérkőzést, utána már külső és belső dobásokkal, illetve gyorsindításokkal járultunk hozzá egy jó meccshez. Gratulálok a Miskolcnak és további sok sikert kívánok nekik!

Béres Dávid: – Először is gratulálok a hazai csapatnak, megérdemelten győztek! Úgy gondolom, hogy az első félidő kiélezett párharc volt, mindkét oldalon voltak nagyszerű megoldások. A végén sajnos elfáradtunk, amit az ellenfelünk kihasznált és ezzel eldöntötte a párharc végét.