Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Budafokon nem tudott nyerni a MEAFC-Peka Bau

A Budafok vendégeként nem tudta tovább gyarapítani győzelmei számát a MEAFC-Peka Bau NB I/B, Piros-csoportos férfi kosárlabda csapata. A 11. forduló keretében lejátszott mérkőzést december 1-én, pénteken este játszották le.

Budafok – MEAFC-Peka Bau 96-73 (27-26, 32-17, 21-13, 16-17)

BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnok, Vezette: Varga-Záray Katalin, Gaál István Tamás, Menyhárt Ferenc Tamás

Budafok: Dormán (25/6),Swanson (27), Tursics (13/12), Lucey (8/3), Siklós (6). Csere: Szántó (10), Piukovics (7/3), Hajnal, Szontagh, Varga D. Vezetőedző: Károly Máté.  

MEAFC-Peka Bau: Tóth B. (10/6), Kozák M. (7/3), Czirbus (21), Kozák B. (7/3), Gerőcs. Csere: Velkey (3), Pintér (11/3), Sándor (6/6), Lippai (4), Gadus (4), Ragályi, Molnár L. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.

Károly Máté: – Nagyon örülünk a győzelemnek, különösen úgy, hogy az előjelek nem voltak bíztatóak. Különböző okok miatt sok hiányzónk volt, viszont aki pályára lépett, az óriásit küzdött és extra teljesítményt nyújtott. Pótolni tudtuk a távollévőket, igazi csapatként játszottunk támadásban és védekezésben is. Amikor így tudunk játszani, akkor nyerni is tudunk. Nagyon boldogok vagyunk, dolgozunk tovább, szeretnénk még idén mérkőzéseket nyerni. A Miskolcnak sok sikert kívánunk a folytatásban!

Dr. Váczi Péter: – Először is gratulálok a hazai csapatnak, teljesen megérdemelten győztek! Mi ma teljesen enerváltan, ritmustalanul játszottunk, ennek nem is lehetett más a vége. Az első félidei védekezésünk elfogadhatatlan volt, hiába javultunk ezen a téren a második játékrészre, sajnos ma a támadásaink sem működtek jól, ez ma ilyen volt. Teljesen megérdemelt a Budafok győzelme, teljesen megérdemelt a vereségünk, ha csak minden tizedik meccsünk lesz ilyen a bajnokságban, akkor azt aláírom, felvállalom. Dolgozunk tovább, ettől még a csapatom ugyanolyan jó csapat marad, mint a meccs előtt volt, viszont a tanulságokat sürgősen le kell szűrnünk és javítanunk kell a hibákat. A Budafoknak még egyszer gratulálok és sok sikert kívánok nekik!