Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U14

Jobb volt a Szerencs Miskolcon

A MEAFC U14/B fiú kosárlabda csapata a regionális bajnokság 3. fordulójában a Szerencs együttesét fogadta Miskolcon. A találkozó a rutinosabb és fizikálisan erősebb vendégek győzelmével ért véget.

MEAFC U14/B – Szerencs VSE/B   47-83 (11-22, 10-12, 10-25, 16-24)

Miskolc, Jezsuita Gimnázium

MEAFC U14/B: Jarasovits (12), Gergely (8), Nagy (5), Szilva (4), Szalóki (2). Csere: Joó (6), Mészáros (4), Veczán (4), Szabó (2), Csutak, Deák. Edző: Varga Dénes

Szerencs VSE/B: Nagy (24), Sánta (20), Maciulskas (15), Huszin (5), Gyurán. Csere: Szegedi (9), Dányi (8), Pankucsi (2), Suller, Tiszavári. Edző: Horváth Gábor.

Varga Dénes: – Ellenfelünk jóval gyorsabb, pontosabb volt végig a mérkőzés során, így nekünk az volt a feladatunk, hogy próbáljuk meg felvenni a ritmust és javítsuk ki a hibákat. A legnagyobb problémánk az, hogy lassúak vagyunk, a labdakezelésünk bizonytalan, így a helyzetekig is nehezen jutunk el. A visszarendeződésben rendszeresen elkésünk, az 1:1 elleni szituációkban nem vagyunk elég agresszívak. A találkozó második felében volt több jó megoldásunk is, akadtak értékelhető támadások és a védekezésünk is tudatosabbnak bizonyult. Összességében azonban a rutinosabb és fizikálisan is erősebb szerencsiekkel nem tudtuk felvenni a versenyt. A következő időszakban próbálunk még nagyobb hangsúlyt fektetni a fizikális képzésre, így talán eredményesebbek lehetünk a nálunk jobb adottságú és felkészültebb ellenfeleinkkel szemben.