Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály,  Röplabda Extraliga,  Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

A MEAFC bajnokcsapatait is díjazták

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata december 7-én, csütörtökön délután a Művészetek Házában tartotta meg a kiváló teljesítményt nyújtott sportolók és edzők díjátadó ünnepségét, melyen a MEAFC egyaránt bajnokságot nyert kosárlabda és röplabda csapata is érdekelt volt.

Az utóbbi években rendszeres eseményen azokat a miskolci sportolók teljesítményét ismerik el, akik világ- és az Európa-bajnokságon l az 1-6. helyen végeztek, vagy az országos bajnokságokon aranyérmet érdemeltek ki.

Az ünnepségen Veres Pál polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, akitől megtudhattuk, hogy a díjazottak idei listáján 75 egyéni sportoló, 12 csapat és 50 edző szerepel, ami  véleménye szerint több, mint figyelemreméltó, ugyanakkor biztató a jövőt illetően.

A városi önkormányzat vezetője dr. Ignácz Dávid jegyző társaságában adta át az arra érdemeseknek a serlegeket és okleveleket.

A MEAFC férfi kosárlabda csapata Lippai Szabolcs, Kozák Márton, Kozák Bertalan, Orliczki Mátyás, Pintér Dávid, Szögi Ádám, Molnár Levente, Cseh György, Csák Bence, Gerőcs Roland Bálint, Nyíri Bence, Ragályi Levente, Raheem Williams összeállításban, dr. Váczi Péter vezetőedző és Béres Dávid segédedző közreműködésével szerezte meg a 2022/2023-as szezon NB I/B, Zöld-csoport bajnoki címét, ami az elismerést kiérdemlők illusztris társaságába emelte a gárdát.

A MEAFC férfi röplabda csapata – Kozsla Ádám, Csizmadia János, Kovács Zoltán, Árva Milán, Komlósi Márk, Marc McLaughlin, Karóczi Szabolcs, Kapusi Zoltán, Simkó Dániel, Szabó Péter, Oláh Mózes, Tóth Tibor – , mint a 2022/2023-as szezon NB I-es bajnoka harcolta ki az elismerést, melyhez  Bagó László vezetőedző és Varga László Mihály segédedző járult hozzá.

Gratulálunk az elismerésekhez! Hajrá MEAFC!