Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Nem sikerült győzelemmel zárni az évet

Az idei év utolsó mérkőzésén a MEAFC-Peka Bau NB I/B, Piros-csoportos férfi kosárlabda csapata december 15-én, pénteken  este a Phoenix-MT Fót gárdáját fogadta az Egyetemi Körcsarnokban. A bajnokság 13. fordulójának keretében a két közvetlen rivális között lejátszott, végig fej-fej melletti, rendkívül szoros, helyenként szikrázó küzdelmet hozó találkozó vendég győzelemmel ért véget.

MEAFC-Peka Bau – Phoenix-MT Fót 87-93 (23-28,24-20,23-23,17-22)

Miskolc, Egyetemi körcsarnok, Vezette: Sallai István József, Bács Csaba, Tóth Kitti

MEAFC-Peka Bau: Kozák M. (22), Kozák B. (16/6), Czirbus (10), Tóth B. (7/3), Ragályi (7/3). Csere: Velkey (2), Gerőcs (10), Lippai (10), Pintér (3), Sándor, Gadus, Molnár. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid

Phoenix-MT Fót: Juhos (23), Kinney (18), Richter (6), Markovic (6), Tichov (14/6). Csere: Tóth Z. (19/9), Varga (4), Kékesi (2), Szabó (1), Békési, Bálint. Vezetőedző: Surmann Gábor. Segédedző: Surmann Péter

Dr. Váczi Péter: – Nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült győzelmet oda tenni szurkolóink karácsonyfája alá! A küzdésre nem lehet panasz, mindent bele adtunk! Az utolsó két mérkőzésen nem úgy sikerültek a távoli dobásaink, ahogy szerettük volna. Ezen a téren vissza kell találnunk és a büntetőket is jobb százalékban kell értékesítenünk. Gratulálok a Fótnak, további sok sikert kívánok nekik! Azt gondolom, hogy nem mi voltunk ma a leggyengébbek a pályán. Végül pedig áldott karácsonyt és boldog új esztendőt kívánok mindenkinek!

Surmann Gábor: – Emelem a kalapom csapatom előtt, véleményem szerint megérdemelt győzelmet arattunk. Pedig az előjelek borzasztóak voltak, hiszen többen is betegséggel küzdenek játékosaim közül. Kinney-nek külön köszönettel tartozom azért, hogy ma pályára lépett. Maga a mérkőzés az első félidő igen csak pontgazdagra sikeredett, ekkor csapatom egyéni védekezésével nagyon nem voltam elégedett. A második játékrészre ebben feljavultunk, és okosan használtuk ki az előnyeinket támadásban. A lepattanó csata megnyerése is kulcs volt. Mivel a MEAFC-Peka Bau gárdája közvetlen riválisunk, emiatt ez az idegenbeli sikerünk igazán felértékelődik. Nagyon készültünk rájuk és büszke vagyok a játékosaimra, hogy követték fegyelmezetten a játéktervet. Pedig tudjuk jól, hogy nagyon erős hazai mérleggel bírtak az egyetemisták. Nagyot léptünk ezzel céljaink eléréséhez úgy érzem. Szeretnék végezetül Boldog, Békés Karácsonyt kívánni mindenkinek. A Miskolcnak az eddigi szereplésükhöz gratulálok és minden jót kívánok nekik a folytatásra!