Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U16

A MEAFC „B” csapata nyerte a korosztályos házirangadót

Az U16-os fiú kosárlabda Regionális Bajnokság december 21.-i, csütörtöki játéknapján a MEAFC „C” és „B” csapata mérkőzött meg egymással. A találkozót a rutinosabb B-csapat nyerte meg.

MEAFC U16/C – MEAFC U16/B  43–96 (16-22, 11-21, 8-28, 8-25)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, Vezette: Takács Z., Suhajda L.

MEAFC U16/C: Török (22), Farkas (11/3), Petra (2), Buda-Tóth (2), Kiss (2), Lupkovics (2), Luka (2), Berta, Szilágyi, Turcsán, Rikk. Edző: Egerer Attila.

MEAFC U16/B: Németh Zs. (26/6), Orosz (16/6), Juhász (12), Szilva (12), Farkas (11), Kovács (7), Németh B. (4), Ormay (4), Szemcsák (4), Hudák. Edző: Cserhalmi Ede.

Egerer Attila: – Jól kezdtük a meccset, de hamar magára talált ellenfelünk. Török Botond és Farkas Balázs adták a csapat motorját próbálták húzni magukkal a fiatal kadeteket. Sok hiba, bizonytalanság, technikai hiányosság volt a játékban. Egy-egy szép pillanat, jó megoldás is volt, de sajnos ez csak ennyire volt elég. Nagyon sokat kell dolgozni, fejlődnie a fiataloknak ahhoz, hogy konkurrálni tudjanak az idősebb kadetekkel. A csapat nevében kívánok békés, áldott Karácsonyt mindenkinek!

Cserhalmi Ede: – A házi rangadó első negyedében nem találta a csapat a ritmust, sok rossz döntést hoztak a játékosok. Mind védekezésben, mind támadásban sok hiba csúszott. A többi negyedet sikerült magabiztosan megnyerni az ellenfél hibáit kihasználva több könnyű pontot szerezni. A zónavédekezés elleni támadás még mindig bizonytalan, az alap játékelemeket ritkán alkalmaztuk. Örömteli, hogy sok játékos szerzett pontot. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Boldog karácsonyt kívánok a játékosoknak!