Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Hazai pályán nem bírtunk el a Vasas Akadémiával

A MEAFC-Peka Bau NB I/B, Piros-csoportos férfi kosárlabda csapata január 12-én, pénteken a Vasas Akadémia gárdáját fogadta az Egyetemi Körcsarnokban. A bajnokság 15. fordulója keretében lejátszott mérkőzésen a fővárosiak a találkozó első felében elhúztak, a házigazdák ezúttal csak a második félidőben tudtak igazán partnerei lenni a bajnoki dobogó egyik esélyesének.   

MEAFC-Peka Bau – Vasas Akadémia 73-102 (18-29, 14-33, 20-22, 21-18)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, Vezette: Sallai István József, Domán István, Marton Péter

MEAFC-Peka Bau: Kozák M. (18/3), Velkey (10/6), Czirbus (18), Kozák B. (10), Pintér (5). Csere: Gerőcs, Lippai (8), Ragályi (4), Sándor, Gadus, Molnár L. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.

Vasas Akadémia: Cseh (27/9), Pleesz Á. (2), Fekete (9/6), Olasz (14), Takács (10/3). Csere: Farkas (10), Medve (13/9), Kelemen (10/3), Rosta (7/3), Andrássy, Bérces, Pleesz G.   Vezetőedző: Stephen Arigbabu. Segédedző: Katona Róbert

Dr. Váczi Péter: – Az, hogy ilyen nagy lett a különbség hazai pályán, amit persze rettentően sajnálunk, az egyértelműen a második negyednek köszönhető, annak is az utolsó 3-4 percének, hogy gyakorlatilag egy csapat volt a pályán és azt csinált velünk, amit akart. Ezt a szakaszt mindenképpen tanulságként kell felfognia azoknak az embereknek, akik akkor pályán voltak. Ezt így nem lehet csinálni, főleg hazai pályán nem lehet, hogy kialakuljon ilyen különbség. Azt gondolom, a második félidőben becsületesen küzdöttünk, igaz, szűkebb rotációval, ott egyenrangú partnerei tudtunk lenni a Vasasnak. Azon dolgozunk, hogy a következő meccseken ne csak egy félidőig tudjunk egyenrangú partnerek lenni. Természetesen gratulálunk az ellenfélnek és sok sikert kívánunk nekik!

Stephen Arigbabu: – Gratulálok a csapatomnak! Az első perctől kezdve megmutattuk, hogy miért jöttünk Miskolcra. Most lesz egy pár pihenő napunk, a 7 nap alatt lejátszott 3 mérkőzést követően. Ezután lesz időnk felkészülni a következő ellenfélből. Sok sikert kívánok a Miskolcnak a szezon hátralévő részében!