Röplabda Extraliga,  Röplabda szakosztály

Egy pontot igen, győzelmet nem szereztünk!

Pénteken este hazai környezetben lépett pályára a férfi Extraligában érdekelt MEAFC-Peka Bau. Bagó László együttes a Vidux-Szegedi RSE együtteség fogadta az egyetemi körcsarnokban.

Az első szettben rögtön neki estek a szegedieknek Kozsláék és a remek nyitásoknak és védekezésnek köszönhetően rögtön 6:1-et mutatott az eredményjelző. Továbbra is tartotta az előnyét a borsodiak gárda, Komlósi és Csizmadia szállította a pontokat, de a többiek is kivették a részüket a szett győzelemből. Amely 25: 16-os MEAFC sikert hozott.

A vendégek szerkezetet váltottak a folytatásra, ami kisebb zavart hozott Dudásék játékéban. Ezzel nagyobb előnyt szereztek a szett végére és Árváéknak csak futottak az eredmény után. Így a második etap vendég sikert hozott 19:25 arányban.

A harmadik szettben 10:7-es MEAFC vezetést mutatott az eredményjelző. Jól működött a támadás szervezés és a védekezés is kék-sárgáknál. Így 25:18-as hazai győzelem született a harmadik játszmában.

A negyedik szett elején is a Kovácsék diktálták a tempót (2:0;5:2;9:415:13) de 19-nél a vendégek beérték őket majd át is vették a vezetést 20:23-ra. Ekkor a borsodi csapat játéka kapkodó és pontatlan lett ezt kihasználva a vendégek be is húzták a szettet 22:25 arányban.

Az ötödik szettben 8:4-es vendég vezetéssel fordultak a csapatok. Dudásék vissza küzdötték magukat 1 pont különbségre (10:11). Azonban az idegek harcát a Tisza partiak bírták jobban és 10:15 míg a mérkőzés 2:3 arányban nyerték meg.

Férfi Extraliga 15. forduló
MEAFC-Peka Bau – Vidux-Szegedi RSE 2:3 (16, -19, 18, -22, -10)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 150 néző. V.: Jámbor, Radasovszki.
MEAFC: Kozsla 6, Kanellopulosz 3, Kovács Z. 8, Csizmadia 8, Komlósi 19, Fenyvesi 4. Csere: Dudás (liberó), Simkó 3, Szabó P., Kapusi, Árva 15. Vezetőedző: Bagó László
SZRSE: Honti 7, Bodnár 1, Csányi 13, Kiss G. 3, Sarnyai 1, Durigon Pozzobon 34. Csere: Borsi (liberó), Kasnyik 8. Vezetőedző: Berkes Zoltán
Edzői értékelés
Bagó László: – Küzdöttünk, hajtottunk, csináltunk szép dolgokat, de az árnyékunkat nem sikerült átlépni. Az adódó lehetőségeinket nem használtuk ki, ezért nem tudtuk lezárni a mérkőzést.
Berkes Zoltán: – Kissé nehézkesen kezdtük ismét a mérkőzést, de a szerkezet-változtatás után jelentősen feljavult a játékunk. Végig fegyelmezetten és motiváltan tudtunk játszani, ami végül győzelmet ért. Különösen értékes számunkra, hiszen nem tudtunk teljes kerettel elutazni a mérkőzésre. Igazi csapatmunka volt. Óriási gratuláció a srácoknak.

A bajnokság következő fordulójában Esztergomban lép pályára csapatunk, ahol a Dág KSE lesz az ellenfél. A mérkőzést vasárnap youtube csatornánkon élőben közvetítjük majd 15 órától.