Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Továbbra is őrzi hazai veretlenségét a Miskolci Egyetem

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Keleti-csoport, 9. fordulójában, január 23-án, kedden a Miskolci Egyetem a debreceni universitas együttesét fogadta. A házigazdák meggyőző játékkal, végig uralták a találkozót és győzelmükkel megőrizték hazai veretlenségüket.

Miskolci Egyetem – Debreceni Egyetem 112-79 (31-19, 35-21, 29-18, 17-21)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 40 néző, Vezette: Domán István, Takács Zoltán

Miskolci Egyetem: Kozák (29/6), Gerőcs (23/6), Ragályi (15), Sándor (13/9), Orliczki (6) Csere: Tóth (8/6), Szőke (6), Gadus F. (4), Molnár (4), Gadus B. (2), Nyíri (2). Edző: Béres Dávid

Debreceni Egyetem: Varga (12/6), Várszegi (9/3), Bankó (8/6), Orosi (5), Neuwirth. Csere: Fábián (25), Turán (10/6), Hibján (4), Várbíró (4/3), Sólyom (2), Besenyei, Sípos. Edző: Nagy Lajos

Mindkét csapat hiányzókkal érkezett a mérkőzésre, és ahogyan arra számítani lehetett, a vendégeket viselte meg inkább a meghatározó játékosok távolléte. Pörgős, jó iramú játékkal indult az összecsapás, a hazaiak hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, 28 pontos előnyre tettek szert az első félidőben. Fokozatosan növelte előnyét az ügyesen kombináló, távolról is jól dobó miskolci együttes. A házigazdák a 29/6 pontos, 8 lepattanós, 5 gólpasszt elérő Kozák Bertalan és a 23/6 pontos, 11 lepattanós, dupla-duplát elérő Gerőcs Bálint jóvoltából tetemes előnyre tettek szert. A vendégek részéről Fábián Szabolcs nyújtott stabilitást csapatának, hiszen masszív dupla-duplát ért el, 25 pont és 15 lepattanót tudhatott magáénak. A Miskolci Egyetem ezzel a győzelemmel megőrizte hazai pályán a veretlenségét.

Béres Dávid: – Örülök, hogy ma mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez! További sok sikert kívánok az ellenfelünknek!

Nagy Lajos: – Gratulálok a Miskolcnak! Ma minden szegmensben jobbak voltak nálunk. További sok sikert kívánok nekik!