Röplabda Extraliga,  Röplabda szakosztály

Győzelem a Dág otthonában!

Extraligás férfi röplabda csapatunk vasárnap Esztergomban szerepelt a bajnokság 16.fordulójában. Bár előzetesen a hazai csapatot tartották a találkozó esélyesének hiszen a tabella 8. helyén voltak míg a MEAFC-Peka Bau a 10. pozíciót foglalta el. Azonban az elmúlt években rendre nagy csatát hozott a két gárda összecsapása és nem volt ez másképp most sem a Suzuki Arénában.

A mérkőzés három gyors hazai ponttal indult (3:0) végül az első miskolci pont egy hazai nyitásrontásból született meg. Szép lassan kezdett játékba lendülni a MEAFC-Peka Bau, de a hazaiak tartották az 1-2 pontos előnyüket (5:3) azonban 9:9-es állásnál sikerült átvenni a vezetést a borsodi együttesnek. Remekül működött a sáncmunka és mezőny védekezés, Komlósi és Kovács szállították a pontokat, de mindenki kivette a részét a munkából. Ezzel a csapatmunkával sikerült átvenni a mérkőzés irányítását és lassan felőrölni a hazaiakat (11:15; 13:16; 14:19). Így sikerült az első szettet 18:25-re megnyerni a kék-fehér szerelésben lévő MEAFC-Peka Bau-nak.

A második szett eleje egy Kozsla ász nyitással indult miskolci részről majd egy hiba következett (1:1). Azonban ezután sorozatban négy MEAFC pont született, Csizmadia blokk, Kovács ejtés és egy hazai hiba majd Komlósi blokk után már 1:5-et mutatott az eredményjelző. Árváék uralták ezt a játékrészt és felszabadultan, koncentráltan tartották is a kiépített előnyt (7:16;10:18;13:30) így magabiztosan hozták ezt a felvonást is 14:25 arányban.

A harmadik szettben a hazai csapat szerkezetet váltott, ami picit megzavarta játékosainkat. A játékrész elején sikerült ellépni a vendéglátóknak és szinte végig vezettek (10:7; 14:9; 17:13) ebben a játékrészben. A Kovács-Varga edző páros így a cserékhez nyúlt, pályára lépett Kapusi és Gombkötő is. Utóbbinak ez volt a bemutatkozása is felnőtt csapatunkban tét mérkőzésen. A játékrész végjátékában még felcsillalant a lehetőség, hogy utolérjék Komlósiék a dágiakat, de már csak kozmetikázásra jutott így 25:21 arányban hozta ezt az etapot a hazai csapat.

A negyedik szett egy Giorgos blokkal indult MEAFC részről majd jött egy hazai pont (1:1) amire két miskolci pont érkezett válaszul (1:3). Ismét magukhoz vették a mérkőzés irányitását Árváék és remekül játszva tartották az előnyüket egészen 7:7-ig ekkor két ponttal meglépett a házigazda (9:7). Szoros csata alakult ki hol egyik hol a másik csapat lépett el a másiktól egy-egy pontra. Aztán a végjátékra fordulva Dudásék jobban bírták idegekkel és kevesebbet hibáztak, mint a hazai csapat így a szettet 19:25 arányban a mérkőzést pedig 1:3 arányban nyerték meg.

Férfi Extraliga 16. forduló
Dág KSE – MEAFC-Peka Bau 1:3 (-18, -14, 21, -19)
Esztergom, Suzuki Aréna, 112 néző. V.: Kiss Z., Tillmann.
DÁG: Szabó B. 2, Kun 17, Sow 4, Nagy P. 1, Krupánszki 11, Flachner 11. Csere: Farkas R. (liberó), Pongó 11, Csordás. Vezetőedző: Buzás Miklós
MEAFC: Kanellopulosz 6, Kovács Z. 10, Csizmadia 5, Komlósi 20, Árva 12, Kozsla 5. Csere: Dudás, Fenyvesi (liberók), Kapusi, Gombkötő. 

Edzői értékelés

Buzás Miklós: – Gratulálok a Miskolc csapatának, szépen rendszerezetten játszottak, sajnos ez nekünk ma nem sikerült!

Kovács Zoltán: – Beigazolódott a nagy csata. Az első két szettben uraltuk a meccset, maximálisan betartotta a csapat azt a taktikát, amit kidolgoztunk. A harmadik negyedben szerkezetet váltott a hazai csapat, ami kicsit megzavart bennünket, azonban a negyedik szettre összeszedtük magunkat, egységes csapatként tudtunk küzdeni és meg tudtunk nyerni egy ilyen fontos meccset. Köszönet a játékosoknak, ez a siker Bagó László érdeme is.

A bajnokság hazai környezetben folytatódik, amikor is a Dunaújváros látogat el az egyetemi körcsarnokba. A mérkőzés vasárnap 19 órától kezdődik.