Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Könnyed miskolci siker a Semmelweis Egyetem ellen

A Miskolci Egyetem férfi kosárlabda csapata január 30-án, kedden este – hazai környezetben –  újabb győzelmet ért el a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság Keleti-csoportjában. A 10. forduló keretében lejátszott mérkőzésen ezúttal a budapesti Semmelweis Egyetem volt az ellenfél.

A hazaiak kezdték jobban a párharcot, az első negyedet 18-7 arányban megnyerve. A második negyedben a miskolciak tovább gyarapították a különbséget. A vendégek a nagyszünet után új erőre kaptak és kozmetikázták az eredményt. A Miskolci Egyetem Gerőcs Bálint 26 pont, 8 lepattanó, 3 assziszt vezérletével és Sándor Bence 18/15 pont kinti dobásaival még növelte az eredményjelzőn mutatott különbséget. A vendégek részéről említésre méltó Tóth Márton és Csipán László teljesítménye, akik 8-8 pontot dobtak. Az utolsó negyed inkább már a támadásokról szólt inkább, mint a védekezésről. Ezt nem is bizonyíthatná más jobban, mint a negyedben dobott pontok száma: 40-12. Ezzel a győzelemmel hazai pályán megőrizte veretlenségét a Miskolci Egyetem csapata.

Miskolci Egyetem – Semmelweis Egyetem 115-40 (18-7, 32-5, 25-16, 40-12)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 35 néző.

Vezette: Vaszi Ádám, Takács Zoltán

Miskolci Egyetem: Gerőcs (26), Sándor (18/15), Orliczki (11/3), Kozák (7), Tóth B. (3/3) Csere: Gadus F. (17), Tóth J. (12/6), Ragályi (6), Gadus B. (6/6), Nyíri (5/3), Velkey (4). Edző: Béres Dávid

Semmelweis Egyetem: Kórodi (9/6), Csipán (8), Jankó (8/6), Tóth (8), Hajdú (5/3). Csere: Msakni (2), Kovács, Székely. Edző: Weisz Miklós

Béres Dávid: – Először is, gratulálok a fiúknak a győzelemhez és nem utolsó sorban a vendégeknek a sportszerű mérkőzéshez! További sok sikert kívánok nekik!

Weisz Miklós: – Meghatározó játékosaink hiányát megéreztük, talán, akkor szorosabb mérkőzést tudtunk volna játszani. Gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez, nem csüggedünk, dolgozunk tovább!