Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Nem volt kérdés a MEAFC-Peka Bau győzelme a TF-BP ellenében

A MEAFC-Peka Bau NB I/B, Piros-csoportos férfi kosárlabda – az eredetileg február 2-án, péntekre kiírt, de a vendég TF-BP gárdájának kérésére elhalasztott – mérkőzését február 5-én, hétfőn este pótolták. A miskolciak fölényes győzelmet arattak az idő előtt befejeződött találkozón.

A bajnokság 18. fordulójának keretében a Miskolci Egyetem Körcsarnokában lejátszott találkozón a házigazdák teljes kerettel, a vendégek – érthetetlen módon – csupán öt játékossal vágtak neki az összecsapásnak. A miskolciak egy 12-0-s attakkal indították a meccset, a fővárosiak a 4. percben érték le első találatukat. A folytatásban csak az volt a kérdés, hogy az egyre fáradó pestiek meddig tudnak mérkőzésben, pontosabban a pályán maradni. A 28. percben kipontozódott a TF-BP első játékosa, akit a záró negyed első négy percében még három csapattársa követett. A 34. percben ez a meccs rendes játék idő letelte előtti, kurta-furcsa befejezését jelentette. Olyat, melyet a sportágat évtizedek óta figyelemmel követők sem tapasztaltak még meg.

MEAFC-Peka Bau – TF-BP 104-49 (29-10, 33-17, 30-19, 12-3)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, Vezette: Rózsavölgyi Alexandra, Gaál István Tamás, Sentényi Barna

MEAFC-Peka Bau: Kozák M. (10/6), Kozák B. (11/3), Czirbus (12), Tóth B. (9/3), Gerőcs (10). Csere:Gadus B. (7), Pintér (4/3), Lippai (17), Molnár L. (3), Sándor (9/9), Velkey (), Ragályi (10/3).Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid

TF-BP: Gémes (10), Clemens (21/9), Farkas S. (9/3), Kódor (7/3), Vargovics (2).  Vezetőedző: Beák Gábor. Segédedző: Nagy Bálint

Dr. Váczi Péter: – Huszonegy éve vagyok edző, de a maihoz hasonló történetet még nem kellett átélnem. Nehéz volt így értékelhető kosárlabdát játszani. Kellő tisztelettel álltunk hozzá ellenfelünkhöz. Gratulálok a TF-BP itt megjelent és pályára lépett öt játékosának, sok sikert kívánok nekik és társaiknak a folytatásra!

Beák Gábor: – Megtettük, ami tőlünk tellett. Sajnos a sok sérülés, betegség miatt nem tudtunk teljes csapattal kiállni, más időpontot pedig nem kaptunk. Az öt játékosunk és a miskolciak egyaránt kellő tisztelettel játszottak a pályán. Sok sikert kívánok a MEAFC-Peka Bau csapatának a bajnokság hátralevő részére!