Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A Jászberény „elcsente” a pontokat Miskolcról

A férfi kosárlabda NB I/B, Piros-csoport február 16-i, pénteki, 20. fordulójában a sérülésekkel sújtott MEAFC-Peka Bau csapata hazai pályán fogadta a Jászberényi KSE gárdáját. A találkozó az izgalmas véghajrában dőlt el, a vendégek javára. A miskolciaknál ezen a mérkőzésen mutatkozott be amerikai légiósuk, a 34 éves, 196 cm magas Creek Maurice Lydel, akire elsősorban dobóhátvéd poszton számítanak.

MEAFC-Peka Bau – Jászberényi KSE 97-100 (23-31, 18-24, 25-22, 31-23 )

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, Vezette: Pozsonyi László, Sallai István József, Dr. Szűcs Sándor

MEAFC-Peka Bau: Kozák M. (17/3), Creek (27/21), Pintér (6), Gerőcs (12/3), Tóth B. Csere: Lippai (18), Velkey (14/9), Ragályi (1), Sándor, Kozák B. (2), Gadus B., Molnár. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.

Jászberényi KSE: Santiago (15), Dunai (12/6), Oroszi (26/12), Meleg (22/6), Bóka-Magó. Csere: Rátvay (11), Mester (12/3), Dékány, Horváth N. (2), Német, Pilinszki. Vezetőedző: Puskás Artúr

Dr. Váczi Péter: – Úgy gondolom, hogy sérüléseink ellenére mutattunk életjeleket, ami alapvetően pozitívum. A normál kezdő csapatból egy játékosunk hiányzott, egy ugyan vállalta a játékot, de nem sokat tudott hozzátenni. Nyilvánvalóan fáj ez a vereség, mely egyértelműen a gyengébb védekezésünk számlájára írandó. Jó hír azonban, hogy támadásban szinte végig partiban tudtunk lenni. Amerikai légiósunk több, mint biztató módon mutatkozott be. Javítanunk kell védekezésünkön és akkor újra nyerhetünk.

Puskás Artúr: – Gratulálok a srácoknak a győzelemhez! Megilleti a gratuláció a miskolci együttest is, hiszen egy pillanatra sem adták fel a küzdelmet. Sokpontos, látványos mérkőzést játszott a két csapat, ahol talán a jobb labdajáratásunk hozta meg a sikert. Ritkán látható 32 gólpasszt osztottak ki egymás között játékosaim. A MEAFC-Peka Bau csapatának további sok sikert kívánok a bajnokság folytatásában.