Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Magabiztosan győzött Budapesten a Miskolci Egyetem

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, Keleti-csoportjának 12. fordulójában a Miskolci Egyetem fiú csapata a fővárosban aratott nagyarányú győzelmet.

Kisebb fordulatszámon pörgött a budapesti Milton Egyetem csapata az első negyedben, ellentétben a Miskolci Egyetemmel. A vendégcsapat gyors, pontos játéka csak a harmadik negyedben tört meg, ekkor a hazaiak néhány ügyes támadást vezetve kiegyenlítetté tették a játékot. Az utolsó negyedben ismét a vendégcsapat dominált a pályán, Gadus Fábián (36 pont, 7 lepattanó) vezérletével. A Miskolc csapata megérdemelte a nagyarányú győzelmet.

AKE-Milton Friedman Egyetem – Miskolci Egyetem 53-125 (6-31, 16-33, 19-28, 12-33)

Budapest, Bethlen Gábor Technikum., Vezette: Kruk, Kiss.

AKE-Milton Friedman Egyetem: Laszák (24/6), HUTVÁGNER (19), Stojkovic (10/6), Tarsoly, Pesti. Csere: Gergely. Edző: Pálfi Jenő.

Miskolci Egyetem: GADUS F. (36/6), GADUS B. (21/9), Velkey (2), GERŐCS (13), RAGÁLYI (12). Csere: TÓTH J. (16/6), KOVÁCS B. (11), SZŐKE (11/3), Sándor (3/3). Edző: Béres Dávid.

Pálfi Jenő: – Ugyan nagy lett a pontbéli különbség, de a srácok haladnak a fejlődés útján. Csak így tovább! Az ellenfélnek gratulálunk!

Béres Dávid: – Köszönjük az ellenfélnek a sportszerű mérkőzést! Megpróbáltunk mi is a legjobb felállásban kiállni, de sajnos nekünk is vannak sérültjeink, viszont úgy gondolom, hogy egy nagyon jó mérkőzést tudtunk a mai napon játszani. További sok sikert kívánunk az ellenfélnek!