Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U16

A MEAFC U16/B hozta a papírformát a MEAFC U16/C ellenében

Az U16-os regionális fiú kosárlabda bajnokság február 17-i, szombati fordulójában egymással mérkőzött meg a MEAFC „B” és „C” csapata. A házimeccset ezúttal is a képzettebb „B” gárda nyerte meg.

MEAFC U16/B – MEAFC U16/C 89–52 (19-18, 36-12, 18-13, 16-9)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, Vezette: Sörlei Attila, Suhajda Levente Ákos

MEAFC U16/B: Farkas (21), Németh Zs. (18), Juhász (17/6), Ormay (16), Hudák (5/3), Tisza (5/3), Szemcsák (4), Németh B. (3), Kovács, Tószegi. Edző: Cserhalmi Ede.

MEAFC U16/C: Török (16), Orosz (14/3), Dávid (11/3), Farkas (9), Szilágyi (2), Balázs, Bunda-Tóth, Kiss, Luka, Lupkovics, Petra, Turcsán. Edző: Egerer Attila.

Cserhalmi Ede: -Több hét szünet után a „C” csapat ellen mérkőztek meg a „B” csapat játékosai. Betegségek, és egyéb hiányzások miatt 10 játékossal álltunk ki. A feldobás után percekig nagyon rossz ritmusban kosárlabdáztak a játékosok, ezt az első negyed szoros eredménye is bizonyítja. Sok eladott labda és a sok rossz passz miatt alakult így az első negyed. A lepattanó labdákat még mindig nem megfelelő arányban szedtük le, és még mindig nagyon lassú a védekezésből támadásba való átmenet. A büntetőket viszont jó százalékkal dobtuk. Örömteli, hogy a 10 játékosból 8 pontot szerzett. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

Egerer Attila: – Már szokásnak mondható, hogy a két csapat egymás elleni meccsén a „C” kezdi jobban a mérkőzést. Az előnyünk az első negyed utolsó percéig tartott, aztán magára talált a kadet B csapat és innen már nem tudtuk tartani a lépést és a második negyedben el is ment a hajó. Sajnos nálunk a képzetlenségből adódó hibák nagyon sok veszteséget okoznak. Azért egy-két jó megmozdulást mi is felmutattunk. A zónavédekezésben láttam az igyekezetet a csapatomon, persze más választásunk nem is nagyon van, mint foggal-körömmel harcolni. Azonban, amit a két csapat közös edzésein tanulunk, az inkább a „B” csapat játékában fedezhető fel. Hogy pozitívumot is mondjak a bajnokságban egymás ellen lejátszott három mérkőzésből ez volt a legkisebb különbségű vereség. Javuló tendencia. Hajrá MEAFC!

MEAFC U16/C