EYBL,  Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U16

Rijekában gyarapították nemzetközi rutinjukat

Az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) U15-ös Déli-csoportjának II. fordulóját január 26-28. között rendezték meg a horvátországi Rijeka városában. A MEAFC U15-ös fiú csapatának tagjai négy szoros – közülük egy megnyert – mérkőzésen gyarapíthatták nemzetközi rutinjukat.

MEAFC U15-Siinta Bucharest 60-61 (11-17, 11-18, 23-10, 15-16)

MEAFC: Jacsó D. (12/3), Rozmán (11), Kovács (11), Dandé (10/3), Szojka (10), Jacsó Z. (4), Hornyák (2), Balogh, Elek, Markovics-Ritter, Sedlák, Velkey. Edző: Gulyás László

Gulyás László: – Az utazás napján játszottuk az első mérkőzésünket, úgy tűnik a hosszú buszozás utáni protokollunk még nem az igazi. Az első félidőben nagyon rossz ritmusban szédelegtünk a pályán. A második félidőben feléledtünk, nagy hátrányt dolgoztunk le, sőt a vezetést is átvettük, de a végjátékban sok rossz döntést hozva, balszerencsés módon kikaptunk.

KK Grosuplje- MEAFC U15 49-64 (16-17, 13-11, 10-10, 10-26)

MEAFC: Szojka (16/3), Kovács (13), Jacsó D. (8), Velkey (8), Markovics-Ritter (6), Jacsó Z. (4), Rozmán (4), Dandé (2), Hornyák (2), Elek (1), Balogh, Sedlák. Edző: Gulyás László

Gulyás László: – A szlovénok nagy fizikai fölényét sokáig nem tudtuk kompenzálni, főleg úgy, hogy a kulcsjátékosaink közül többen sem fogtak ki igazán jó napot. Végül közös erővel, csapatszinten bedaráltuk az ellenfelet és azt hiszem megérdemelten győztünk.

MEAFC U15-MAFC Budapest 43-46 (5-16, 18-15, 13-5, 7-10)

MEAFC: Jacsó D. (14/6), Velkey (12/6), Rozmán (5), Szojka (5/3), Markovics-Ritter (4), Kovács (3), Balogh, Dandé, Elek, Hornyák, Jacsó Z., Sedlák. Edző: Gulyás László

Gulyás László: – Ezen a napon ez már a második mérkőzésünk volt. Igaz, az ellenfélnek is. Ez meg is látszott a találkozó színvonalán. Mintha egy skót hetedosztályú futball-mérkőzést láthattunk volna, a küzdelem jellege domborodott ki a játék szépsége helyett. A MAFC csapatával amúgy is mindig nagyon szoros meccseket játszunk, ezen a napon pedig mindkét fél inkább a védekezésben jeleskedett. Így is nyerhettünk volna, de a végjátékban sem jó döntésünk, sem szerencsénk, sem pártatlan játékvezetői ítéletünk nem volt, így minimális különbséggel, de veszítettünk.

Orange1 Bassano-MEAFC U15 69-59 (26-10, 16-21, 15-16, 12-12)

MEAFC: Velkey (13), Jacsó D. (12/3), Rozmán (12), Szojka (12/6), Kovács (4), Markovics-Ritter, Dandé (2), Balogh, Elek, Jacsó Z., Hornyák, Sedlák. Edző: Gulyás László

Gulyás László: – Az utolsó napon kaptuk a legnehezebb ellenfelet. Az olaszok fizikálisan (biológiailag) lényegesen előttünk járnak, bár ugyanolyan korúak, mint a mi fiaink, ráadásul egy nagyon jó alkatú, képzett társaság. Kilóban, centiben végig alul maradtunk, játékban inkább csak az első negyedben. Utána jó csapatjátékkal, néhány jó egyéni teljesítménnyel és a védekezésváltásunkkal végig meccsben maradtunk. Két perccel a vége előtt 4 pont volt a különbség és labdánk volt a még kisebb különbség elérésére, de kihagytuk, az ellenfél viszont pontosan célzott a végjátékban is, így megérdemelten nyert.

  Összességében egy nagyon balszerencsés hétvégén vagyunk túl. Sajnos betegség és sérülés miatt nem tudtunk teljes csapattal, legjobb játékunkat mutatva szerepelni a szép horvát városban. A hiányos csapat mellett sem az utazás fáradtsága, sem a játékvezetés minősége, felfogása nem segített nekünk. Ami viszont igazán fájó volt, az például a román csapat elleni mérkőzés első 20 perce, ahová csak a mezüket küldték fel a fiúk, így simán nyerhető mérkőzésen maradtunk alul. Ennek igazából a sorozat végére derült ki a jelentősége, hiszen 1 győztes mérkőzésre voltunk a sorozat döntőjétől. Azt gondolom, hogy csapatunknak helye lett volna a döntőben, van versenyképes tudásunk még nemzetközi szinten is ebben a korosztályban, de a fináléhoz minden játékosunkra szükség lett volna. Ezzel együtt is roppant hasznos mérkőzéseket játszottunk. Csupa szoros, végjátékig kiélezett csata volt. Korábban szinte mindig nyertünk az ilyen helyzetekben, most nem, elemeznünk kell az okokat, hogy még többet tanulhassunk belőle. Köszönet a szülőknek, akik még ide is elkísértek bennünket és végig nagyon komoly támogatást, segítséget kaptunk tőlük!