Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

A BME otthonában nyert a Miskolci Egyetem csapata

A keleti csoportban a Miskolci Egyetem a múlt héten a SOTE csapatától elszenvedett váratlan hazai vereség után győzelmi kényszerben lépett pályára a BME-MAFC otthonában, és remek mérkőzésen Oláh Fruzsina extrájával javított.

BME-MAFC – Miskolci Egyetem 71-86 (27-17, 13-26, 16-18, 15-25)

Budapest, Kinizsi u., 20 néző. V.: Hartai, Fajszi.

BME: JÁNOSI 20/3, GÉCZI 9/3, SZAAKONY 14, Tamás 10/6, DRÁVECZ 18. Csere: Korondán, Kardos, Kohán, Kriston, Turcsics, Szabó. Edző: Gorácz Árpád.

Miskolci Egyetem: Kecskés 4/3, OLÁH 45/27, SZEGECZKI 11, Molnár 10/6, VEG-DUDÁS 10, . Csere: Tóth 2, Kababik 2, Győri 2, Hajdu, Kápolnai, Lenkovics, Gondos. Edző: Lippai Szabolcs.

Az ellentétes negyedek mérkőzését egy frenetikus egyéni teljesítmény határozta meg és döntötte el. A hazaiak kezdtek jobban, jól védekeztek és ebből indulva sok könnyű kosarat sikerült dobniuk. A második negyedre feljavult a miskolciak támadójátéka, a vendéglátók pedig, erőlködtek a felállt védelem elleni játékban. A második félidő, pedig, egyértelműen a miskolciak bedobójáról, Oláh Fruzsináról szólt. A műegyetemisták minden védekezési variációval próbálkoztak, mindhiába. A miskolci játékos, csak a második játékrészben 27 pontot dobott. Az ő extrája, 60%-os triplázása (9/15) mellett mindkét oldalon több átlagon felüli egyéni teljesítmény is született a színvonalas találkozón. Hazai részről Drávecz Boróka (18 pont, 11 lepattanó) és Szakony Kata (14-14 pont és lepattanó), a vendégektől pedig Vég-Dudás Anna (10 pont, 18 lepattanó) ért el dupla-duplát.

Gorácz Árpád, edző: – Nem játszottunk rosszul, de a vendégek egy Oláh Fruzsinával „többen” voltak.

Lippai Szabolcs, edző: – Kemény mérkőzésre számítottunk, az első negyedben nem is találtuk a ritmust. Szerencsére extra kinti dobásainknak köszönhetően sikerült megtörni ellenfelünk zónáját. Gratulálok a lányoknak, további sok sikert a BME csapatának.