Cheerleader szakosztály,  Egyetemi Sport

Cheerleaderek a MEAFC „kötelékében”

A MEAFC keretein belül 2023. április óta jegyzik a cheerleader szakosztályt, mely néhány hete csatlakozhatott az országos sportági szövetséghez is. Molnár Ágnes szakosztályvezető a kezdetekről, terveikről és az idei szezonról is elmondta gondolatait.

  • Tíz évvel ezelőtt volt egy kezdeményezés a Miskolci Egyetemen, melynek értelmében az aerobic foglalkozások mellett cheerleader órák megtartását kezdeményezték – hangsúlyozta Molnár Ágnes. – Ez nem állt tőlem távol, hiszen 15 éve vagyok/voltam a Miskolc Steelleaders vezetője is, ahol jelenleg utánpótlás korosztállyal foglalkozunk 4 éves kortól.  Miután a korábbi egyetemi kezdeményezés megszűnt, számomra nem volt túl jó érzés, hogy a Miskolci Egyetem nem vesz részt komolyabban ebben a tevékenységben. Három évvel ezelőtt megkerestem Molnár Rékát, a Miskolci Egyetem Sportirodájának vezetőjét, aki támogatásáról biztosított, így indult el újra a közös történet. A 2021/2022-es tanévben kezdtük, a sportdélutánokon, melyet tavaly hasonló módon folytattuk. Az egyre növekvő létszám és az edzések leterheltsége alapján változásra volt szükség. Kapóra jött Rakaczki Zoltán MEAFC elnök szorgalmazása, mely szerint alakítsunk szakosztályt az egyesület keretein belül, mely 2023. áprilisában megtörtént. A cheer sok mindenben különbözik a többi sportágtól. Nálunk nagyon komolyan elismerik egymás teljesítményét a csapatok, egy emberként szurkolnak a komoly elemeket tartalmazó gyakorlatok sikeréért. Teszik mindezt nagyon jó hangulatban. A nagy teamek, emelő-csoportok és párosok a talaj akrobatikus és emeléses elemeket egyaránt alkalmazzák. Első célunk az volt, hogy a létszámot 15-ről 20 főre bővítsük. Ez olyan jól sikerült, hogy napjainkban 30 tagot számlál az általam vezetett szakosztály. Nagy öröm, hogy fiúk is csatlakoztak a csoporthoz, akiknek az akrobatikus elemeknél, az emelésekben van fontos szerepük. A kezdő sportolóink is jól tudnak haladni, melyben annak is fontos szerepe van, hogy a maga szintjén mindenki részt tudni venni a közös koreográfiában. Jelenleg heti 2×2 órás edzéseket tartunk. Folyamatos fejlődésünkhöz tartozik, hogy 2024. januárjában 11-i dátummal hivatalosan is csatlakozhattunk a Magyar Cheer Szövetséghez.

A csapat jelenlegi tagjai: Földi Barbara csapatkapitány, Bacsik Szilárd, Bárczy Sára,  Csörsz Levente, Dányi Barbara, Dudás Krisztina Anna,  Gulyás Lili, Hajdu Virág,  Jónás Fruzsina, Kalocsány Judit, Kiss Anna, Kiss Enikő, Kiss Laura, Kormos Klaudia, Kovács Alíz, Kovács Réka, Matusek Csenge, Nagy Letícia Vanessza, Német Vivien, Novák Csaba Titusz, Orosz Lilla, Rási Boglárka, Rembeczki Ádám Bence, Sárai Gergő Attila, Siladi Barbara, Szabó Valentin, Tóth Fanni, Tóth Jázmin.

Gyarapítani szeretnék tapasztalataikat

A MEAFC cheerleader szakosztályában továbbra is tart a toborzás, de nem csak az egyetemistákat, hanem a 16 éven felüli diákokat is várják soraikba. A Miskolci Egyetem Sportirodája mellett valamennyi social média felületen kapcsolatot lehet létesíteni a szakosztállyal.

  • 2024-es céljaink között található, hogy jól szerepeljünk a május elején, Győrben megrendezendő, mindig magas színvonalú Cheer MEFOB-on – fogalmazott a szakosztályvezető. – Június elején, Gyöngyösön, az országos bajnokságon több egységgel is szeretnénk részt venni. Bemutatkozunk a nagy csapattal, a tapasztalatszerzés reményében és azért, hogy sportolóink megismerjék ezt a közeget, a különböző egyesületi és egyetemi csapatokat. A kisebb cheerleading kategóriákban (emelő-csapatos, páros, stb.) is igyekszünk helytállni, de a táncos műfajok közül a freestyle pom-ban is készülünk.  A Miskolci Egyetem sportéletében továbbra is részt akarunk venni. Jó a kapcsolatunk a helyi rendezvényszervezőkkel. Igyekszünk minél több alkalommal segíteni a szurkolást egyesületünk kosárlabda, röplabda és futsal mérkőzésein is. Hajrá MEAFC!