Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

A Miskolci Egyetem pontgazdag meccsen őrizte meg hazai veretlenségét

A Miskolci Egyetem fiú csapata – hazai környezetben – győzelemmel fejezte be a Nemzeti Kosárlabda Egyetemi Bajnokság, Keleti-csoport 14. fordulójának február 27-én, kedden este lejátszott mérkőzését, debreceni riválisuk ellenében.

A hazaiak meglepetésére a vendégek jól kezdtek, Zoványi Csaba (29/15 pont, 6 lepattanó, 5 assziszt) vezetésével, úgy, hogy az első negyedet meg is nyerték. A miskolciak részéről Tóth József (19/9 pont) lépett elő a pontgyártásban, hogy egalizálja az eredményt. A vendéglátók a következő negyedre felszívták magukat és több gyors kosarat szereztek, amivel átvették a vezetést, melyet a találkozó végéig meg tudtak tartani. Pontgazdag mérkőzésen megőrizte hazai veretlenségét a Miskolci Egyetem csapata.

Miskolci Egyetem – Debreceni Medikus SE 108-71 (16-19, 32-12, 33-19, 27-21)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 50 néző., Vezette: Vaszi Ádám, Takács Zoltán.

Miskolci Egyetem: Szőke (18), Gadus (15), Sándor (14/12), Orliczki (6), Molnár (2). Csere: Tóth (19/9), Gerőcs (12), Nyíri (8), Kovács (6), Ragályi (6), Velkey (2), Kozák. Edző: Béres Dávid

DMSE: Zoványi (29/15), Szirbucz (11/3), Nádasi (7/3), Zaghlol (7/3), Taghiyev (2). Csere: Lipécz (9/3), Veres (6), Bajzát. Edző: Kovács István

Béres Dávid: – Először is gratulálok az ellenfelünknek, mert egy igazán jó mérkőzést tudtunk egymás ellen játszani. Másodszor pedig a csapatomnak gratulálok a győzelemhez. További sok sikert kívánunk a DMSE csapatának!

Kovács István: Mindig is szeretek Miskolcon játszani, mert egy szimpatikus csapat. Gratulálok nekik a győzelemhez és egyúttal a csapatomnak is, hogy minden tőlük telhetőt megtettek a mérkőzésen. További sok sikert kívánok a Miskolci Egyetem csapatának!