Röplabda Extraliga,  Röplabda szakosztály

Az a kicsi plusz hiányzott megint!

Férfi Extraligás röplabda csapatunk szombaton hazai környezetben fogadta az élmezőnyhöz tartozó Debrecen együttesét. A két csapat debreceni találkozója viszonylag sima hazai győzelmet hozott így mindenképp szeretett volna a MEAFC-Peka Bau ettől jobban teljesíteni.

Az első szett egy vendég rohammal indult, aminek a végén rögtön 3:5-ös debreceni vezetést mutatott az eredményjelző. Azonban 10:10-nél már egált mutatott a kijelző majd ismét a vendégek léptek el Komlósiéktól (13:15; 15:16). Árváék abszolút partiban voltak a tabellán jobb helyet elfoglaló vendég együttesnel így a csapatok a végjátékra 23:23-ra fordultak rá. Az első szett labdát még sikerült hárítani Dudáséknak, de aztán a Debrecen brazil és kubai légiósa lezárta az első etapot 24:26.

Az első szett eredménye nyomott hagyott a MEAFC-on és a DEAC ezt ki is használta és magabiztosan hozta ezt a játékrészt 18:25 arányban.

A harmadik szett egy Komlósi ponttal indult MEAFC oldalról majd jött is a válasz rá (1:1). Ezek után a borsodi gépezet kezdett beindulni és remekbe szabott támadásoknak köszönhetően 14:11-re vezetett. Sikerült ezt az előnyt tartani egészen a 20-ik pontig, amikor is a vendégek brazil játékosának nyitásai zavart keltettek és 20:20-ra módosult az állás. Ekkor még két pontot sikerült Árváéknak szerezni, de ekkor is tudott egalizálni a vendégcsapat. Azonban két szett labdája is volt a MEAFC-Peka Bau-nak amit nem tudott érvényesíteni és ezt kegyetlenül kihasználta DEAC és 24:26 arányban behúzta ezt a szettet és a mérkőzést 0:3 arányban.

 MEAFC-Peka Bau – DEAC 0:3 (-24, -18, -24)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 52 néző. V.: Takács Á., Tillmann.
MEAFC: Kanellopulosz 1, Simkó 3, Csizmadia 6, Komlósi 20, Árva 14, Gombkötő 2. Csere: Dudás, Fenyvesi (liberók), Kapusi 3. Vezetőedző: Varga László Mihály
DEAC: Bakóczy 5, Willian 21, Remete 6, Pavljuk 16, Bagics 2, Marlon 8. Csere: Bán (liberó), Veres 5. Vezetőedző: Fodor Antal

Edzői értékelés
Varga László: – Nehéz és fontos mérkőzésen vagyunk túl, bár nem sikerült a győzelmet megszereznünk voltak biztató jelek, hogy jó munkát végzünk. Sajnálom, hogy az a kis plusz még mindig hiányzik a fiúkból, ami győzelemhez segítené a csapatot. Gratulálok a DEAC csapatának!

Fodor Antal: – A mérkőzés megnyeréséhez ismét szükség volt a küzdeni tudásra és győzni akarásra. Ezért dicséretet érdemelnek a fiúk. A komoly ellenállást kifejtő Miskolc ellen mindenre szükség volt. Ez a meccs erősítette a csapategységet, amire a következő mérkőzéseken nagy szükségünk lesz.

Nem kell sokat várni a következő és egyben utolsó alapszakasz mérkőzésre. Hiszen Kovács Zoltán legénysége szerda este 20 órától Budapesten lép pályára a TFSE csapata ellen. A két csapat között 1 pont a különbség a MEAFC-Peka Bau javára így ez egy igazi rangadó lesz a javából.