Röplabda Extraliga,  Röplabda szakosztály

Győzelemmel zártuk az alapszakaszt!

Szerda este Budapesten lépett pályára Extraligás férfi röplabda csapatunk a TFSE vendégeként. Az már korábban eldőlt, hogy mindkét csapat a 9.-12.helyért fog játszani a rájátszásban. Azonban még volt tétje ennek az utolsó alapszakasz mérkőzésnek, hiszen egy ponttal volt lemaradva a TFSE a MEAFC-Peka Bau-hoz képest.

A mérkőzés egy miskolci ponttal indult Gombkötő révén amire két TFSE pont érkezett válaszul (2:1). Majd ezek után beindult a MEAFC-Peka Bau és sorra kezdte gyártani a pontokat elsősorban Komlósi és Simkó révén (3:5; 4:7). Kovács Zoltán együttese folyamatosan diktálta a tempót, amivel a fővárosi gárda nem tudott lépés tartani így nagy előnyre tettek szert 10:16. Ez a vezetést már nem adták ki kezükből Árváék és magabiztosan húzták be az első etapot 18:25 arányban.

A másik szett is szorosan kezdődött (3:3; 5:5) majd volt már 5:8 -as MEAFC vezetés is azonban a hazai gárda nem hagyta magát és 9:9-re módosította az állást. Innentől kezdve a csapatok kéz a kézben jártak és hol egyik hol másik lépett el 1-2 pontra a másiktól. A csapatok a végjátékra együtt fordultak rá 21:21-et mutatott az eredményjelző. Izgalmas végjáték volt, hiszen 23:23-ig tartott a fej-fej melletti játék, amikor is a MEAFC két sajátnevelésű centere Faragó és Gombkötő (mindketten kiválóan játszottak a mérkőzés során) egy-egy blokkal zárta le a szettet 23:25 arányban.

A harmadik felvonásban szinte hasonló volt az első játékrészhez. Végig a MEAFC-Peka Bau játéka érvényesült, amit az eredmény is jól tükrözött (10:15).  Bár a szett vége felé a hazai csapat közelebb került a miskolci gárdához, de már beérni őket nem tudta így ez a szett is borsodi győzelmet hozott 21:25 arányban és 0:3-as MEAFC győzelemmel zárult a mérkőzés.

TFSE – MEAFC-Peka Bau 0:3 (-18, -23, -21)
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 58 néző. V.: Gyulai, Soltész.
TFSE: Tóth M. 1, Horváth B. 2, Quintz 10, Tóth K. 8, Gebhardt 9, Mihucz 2. Csere: Laczi (liberó), Füzék 4, Balázs 11. Vezetőedző: Nagy Gergely
MEAFC: Kanellopulosz 1, Simkó 13, Gombkötő 5, Komlósi 11, Árva 15, Faragó 5. Csere: Fenyvesi (liberó), Kapusi 1. Vezetőedző: Varga László Mihály
Edzői értékelés
Nagy Gergely: -Gratulálok a MEAFC csapatának! Dolgozunk keményen tovább!
Varga László Mihály: – Végig koncentráltan uraltuk a mérkőzést. Kevés nyitás rontással és hatékony mezőny védekezéssel, taktikát betartva röplabdáztunk. Gratulálok a játékosoknak, készülünk a rájátszásra.

A MEAFC-Peka Bau az első Extraligás évében az alapszakaszt a 10.helyen zárta így az alsóházi rájátszásban lesz érdekelt, ahol a Vidux-Szegedi RSE a TFSE és a Dunaújváros képviseli még magát. A csapatok egy oda-visszavágós rendszerben döntenek a helyezésekről (9-12 hely) és az alapszakaszban gyűjtött pontokat viszik magukkal a rájátszásra.

A MEAFC-Peka Bau további mérkőzés időpontjai:

Március 16. 17:30 MEAFC-Peka Bau – TFSE

Március 24. 18:00 Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Peka Bau

Március 27. 20:00 MEAFC-Peka Bau – DKSE

Április 7. 18:00 TFSE – MEAFC-Peka Bau

Április 14. 17:30 MEAFC-Peka Bau – Vidux-Szegedi RSE

Április 21. 17:00 DKSE – MEAFC-Peka Bau