Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

A Miskolci Egyetem legyőzte a Testnevelési Egyetemet

A férfi Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, Keleti- csoport, 16. fordulójában, március 12-én, kedden a Miskolci Egyetem a Testnevelési Egyetem csapatát fogadta. A találkozó a házigazdák magabiztos győzelmével ért véget.

A Keleti-csoport rangadóját játszotta egymással a Miskolci Egyetem és a Testnevelési Egyetem csapata. Ősszel a vendégek bizonyultak jobbnak, így parázs mérkőzésre lehetett számítani. A hazaiak kezdtek jobban, a Gerőcs Bálint (33/6 pont, 13 lepattanó) és Kozák Bertalan (27/3 pont, 14 lepattanó, 5 gólpassz) páros vezérletével, akik a mérkőzésen dupla-dupláztak. Vendég részről Mester Márk (24/6 pont, 6 gólpassz) és Rátvay Balázs (20 pont, 14 lepattanó) aki szintén dupla duplázott, tartotta a lépést a vendéglátókkal szemben. A félidőre eldőlni látszott a mérkőzés, a pontkülönbséget illetően. A kosárlabda azonban az olyan sportok közé tartozik, ahol még egy nagy aranyú vezetésről is lehet fordítani, tehát még teljesen nyílt volt a találkozó. A harmadik játékrészben egymásnak feszültek a csapatok, amit a legjobban mutat, hogy egyaránt 21-21 pontok értek el a felek. Az utolsó negyedet elkezdve a hazai győzelem borítékolhatónak tűnt, már csak a különbség volt a kérdés. A miskolciak hazai pályán továbbra is őrzik veretlenségüket.  

Miskolci Egyetem – Testnevelési Egyetem 110-71 (34-15, 30-14, 21-21, 25-21)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 60 néző, Vezette: Domán István, Vaszi Ádám.

Miskolci Egyetem: Gerőcs (33/6), Kozák (27/3), Tóth B. (16/12), Orliczki (10), Ragályi (4). Csere: Sándor  (11/9), Molnár (4), Tóth J. (3/3), Szőke (2), Gadus, Lakatos, Velkey. Edző: Béres Dávid

Testnevelési Egyetem: Mester (24/6), Rátvay (20), Alcser (12/6), Rátkai (3/3), Pozsik. Csere: Dócs (8), Nagy (4), Dékány. Edző: Boros Zoltán

Béres Dávid: – Tudtam, hogy nehéz mérkőzés lesz, ezért az első perctől kezdve fegyelmezetten támadtunk és védekeztünk. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez! Sok sikert kívánok a bajnokság további részében a TF-nek!

Boros Zoltán: – A mai napon nem egy szinten kosárlabdáztunk a miskolciakkal. A hazaiak szinte mindent bedobtak, ellenben velünk, sajnos sok dobásunk kimaradt. Megérdemelten nyerték meg a találkozót a hazaiak. Gratulálok nekik a győzelemhez és további sok sikert kívánok!