Röplabda Extraliga,  Röplabda szakosztály

Hazai pályán kezdjük a rájátszást a TFSE ellen!

Extraligás férfi röplabda csapatunk az alapszakaszt a 10. helyen zárta így az alsó házi rájátszásban vesz részt a TFSE, Vidux-Szegedi RSE és a Dunaújváros csapataival. Az alapszakaszban szerzett pontokat lenullázódtak, így nagy csata várható majd a 9. hely megszerzéséért.

A MEAFC-Peka Bau az első mérkőzést szombaton hazai környezetben rendezi meg a TFSE gárdája ellen. Akiket az alapszakasz utolsó fordulójában Budapesten 3:0 arányban vertek meg egy héttel korábban.

,,A TFSE csapatával megkezdődik a rájátszás számunkra.” – kezdett bele vezetőedzőnk Kovács Zoltán a mérkőzés előtti nyilatkozatába. Majd így folytatta: – Hasonló elszántsággal készülünk a mérkőzésre, mint az elmúlt héten, a nyitás fogadására fektetve a hangsúlyt. Habár múlt héten az alapszakasz utolsó fordulójában nyertünk 3:0-ra Budapest nem bízzuk el magunkat. ,,Hazai pályán is koncentráció fenntartása lesz a cél és ha ez sikerül akkor a siker sem marad el.” – zárta gondolatait Kovács.

Gombkötő Ábel

,,Az utolsó meccsünket a TFSE-vel szemben győzelemmel zártuk” – emlékezett vissza sajátnevelésű centerünk Gombkötő Ábel. Majd így folytatta a Miskolci Egyetem hallgatója: – Bízom benne, hogy szombaton hazai pályán megrendezésre kerülő rájátszásban is hasonló eredményt fogunk elérni. Ehhez szükséges lesz a taktika követésére, a koncentrációra és az összpontosításra, hiszen a TFSE csapata tanulva a hibáiból okozhat akár meglepetést is. ,,A csapatunknak az a célja és -személy szerint nekem is-, hogy hasonló jó játék mellett győzelemmel indítsuk a rájátszást amit a hazai nézőközösségünk is megérdemelne, egyben a következő előttünk álló meccsekhez jelentős motivációt adna.”– zárta gondolatait 20 éves Gombkötő.

A mérkőzés 17 óra 30 perckor kezdődik az egyetemi körcsarnokba, ahova a belépés továbbra is ingyenes. A mérkőzést élőben közvetítjük youtube csatornánkon, de minden kedves szurkolót arra bíztatunk, hogy a helyszínen buzdítsa a MEAFC-Peka Bau-t.