Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Nem sikerült legyűrni a BKG PRIMA Akadémiát

Pontokban gazdag mérkőzésen szenvedett vereséget március 22-én, pénteken, hazai pályán a MEAFC-PEKA BAU NB I/B, Piros-csoportos férfi kosárlabda csapata. A bajnokság 25. fordulójának keretében lejátszott találkozón a BKG PRIMA Akadémia volt a miskolciak ellenfele.

MEAFC-PEKA BAU – BKG PRIMA Akadémia 94-104 (22-19, 27-31, 26-31, 19-23)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, Vezette: Balogh Gyula, Domán István, Marton Péter 

MEAFC-PEKA BAU: Tóth B. (22/12), Kozák M. (13), Ragályi (13), Kozák B. (10/6), Czirbus (20). Csere: Pintér (4), Lippai (4), Sándor (2), Gadus B., Gerőcs (3), Molnár, Velkey (3/3). Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.

BKG PRIMA Akadémia: Nagy Botond (35/12), Nagy Benedek (20/9), Büki (13/9), Newman (16/3), Nshimba (4). Csere: Galambos (8), Bartos (4), Szeleczki (1), Csomós (1), Edelényi (2), Halász, Kanyó. Vezetőedző: dr. Nagy Ágoston. Segédedző: Barna Donát.

Dr. Váczi Péter: – Érdekes mérkőzés volt. Egyértelmű, hogy mi is benne vagyunk, mert kevesebb pontot szerettünk volna kapni, de ez nem sikerült. Viszont ezt azért befolyásolta az is, hogy valahol érdekes helyen volt a fault határ a mi csapatunk számára, míg érdekes helyen volt a fault határ a másik csapat számára. Így nehéz lett volna azért győzelmet aratni. Természetesen az ellenfélnek ettől függetlenül gratulálok és sok sikert kívánunk nekik! Az utolsó fordulóban megpróbálunk idegenben győzedelmeskedni.

Dr. Nagy Ágoston: – Ha valóban célba akarunk érni, akkor magunknak, egymásnak és mindenkinek meg kell mutatnunk, mit tudunk. “Szerencsére” kiállítottak a játékvezetők és a csapatunk egymásnak bizonyította, mennyire jók most már. Színvonalas meccsen játszottunk jobban. Bár a védekezésünket fel tudták bontani. Hat perccel a vége előtt reklamáltam egy egyértelmű kétindulást a miskolci átmenetnél. Erre kaptam egy technikait. Jogosan. Aztán a büntető dobó kiszólt nekem, amire én visszaszóltam. Ugyanaz a játékvezető azt hitte neki folytatom, s adott még egyet. Ebben pláne nem volt igaza. De nem is folytatom. Ezen a meccsen csak nekem kellett volna technikait adni, ha a helyzet magasabb fokán álltak volna. Ehelyett szórták, mert azt gondolják így igazuk lesz.