Röplabda Extraliga,  Röplabda szakosztály

Fájó vereség Szegeden!

Extraligás férfi röplabda csapatunk vasárnap Szegeden lépett pályára. Kovács Zoltán együttese a 9.-12.helyért zajló alsóházi rájátszás 3. fordulójában szerepelt a Tisza parti városban.

A mérkőzés két hazai ponttal indult amire egy Komlósi pont érkezett a MEAFC-Peka Bau részéről. A hazai csapat hamar 2-3 pontos előnyre tett szert, míg a miskolci nyitásfogadás akadozott így nehezen volt építhető a támadójáték. (8:4; 13:7; 17:13). A szett végén még egy utolsó rohammal kozmetikázott az álláson a MEAFC, de a szettet megfordítani nem tudták így 25:18 arányban maradtak alul.

A második etap két MEAFC ponttal indult Kapusi és Komlósi révén (0:2). A csapatok ezek után fej-fej mellett haladtak (12:11; 15:16; 18:18) borsodi oldalról Árva és Komlósi termelték a pontokat. A két együttes a végjátékra is együtt fordult rá, azonban a hazai gárda kevesebbet hibázott és stabilabb volt a nyitásfogadása így 25:22 arányban zárta lesz ezt a felvonást.

A harmadik játékrész elején a csapatok ismét nagy csatát vívtak a pontokért és MEAFC oldalról Árva a hátán vitte a csapatot, de a hullámzó nyitásfogadás és a sok pontatlanság megbosszulta magát. Pedig a végjátékra megint együtt fordultak rá a csapatok (19:18), de a szerencse nem volt a kék-fehér együttessel és a vendéglátók 25:21 arányban húzták be a szettet és 3:0 arányban a mérkőzést.

Férfi Extraliga rájátszás 9-12. helyért
Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Peka Bau 3:0 (18, 22, 21)
Szeged, Városi Sportcsarnok, 110 néző. V.: Szél, Tillmann.
SZRSE: Piti 14, Bodnár 2, Csányi 11, Trindade da Rocha 9, Gönczi 15, Kasnyik 8. Csere: Polyák (liberó). Vezetőedző: Berkes Zoltán
MEAFC: Kanellopulosz, Simkó 2, Gombkötő 3, Komlósi 16, Árva 18, Faragó 1. Csere: Dudás, Fenyvesi (liberók), Kapusi 2. Vezetőedző: Varga László Mihály
Edzői értékelés
Berkes Zoltán: – Nehéz mérkőzésre számítottam, még annak ellenére is, hogy az ellenféltől és tőlünk is kulcsjátékosok hiányoztak. Büszke vagyok a csapatomra, mert a mérkőzés nagy részében koncentráltan és fegyelmezetten játszottak, és amit megbeszéltünk nagy részben sikerült is a pályán megvalósítani. Gratulálok a csapatomnak.

Kovács Zoltán: – A legfontosabb játékelemben a nyitás fogadásában gyengén teljesítettünk, csak a széleken tudtunk támadásokat véghez vinni. am olvashatóvá tette a játékunkat. Ezen a mérkőzésen szeged jobb csapatnak bizonyult, gratulálok a győzelmükhöz.

Szomorkodásra nincs idő, hiszen szerdán ismét pályára lép a MEAFC-Peka Bau ezúttal hazai környezetben. Az egyetemi körcsarnokban 20 órától kezdődik a mérkőzés ahol a Dunaújvárost fogadják Árva Milánék.

A belépés ezúttal is ingyenes lesz várunk minden kedves szurkolót!