Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

A Miskolci Egyetem megnyerte az alapszakaszt!

 A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Keleti-csoportjában érdekelt Miskolci Egyetem csapata március 25-én, hétfőn Debrecenben vendégeskedett és győzelmének köszönhetően megnyerte az alapszakaszt.

Szokásos módon, barátságosan kezdődött a Debreceni Egyetem- Miskolci Egyetem összecsapás, ugyanis a két csapat annak ellenére, hogy a pályán a keleti régió legnagyobb riválisai, pályán kívül jó kapcsolatot ápol egymással. Az első pontok megszerzése mindkét gárda számára nehezen indult, 3,5 perc leforgása alatt mindössze 4-4 pontot tudtak dobni a felek. A negyedik perctől azonban elindult a pontgyártás és 19:16-os állással zárult az első negyed. A hazaiak már az első negyedben is próbáltak nagyobb előnyre szert tenni, azonban Turán és Bankó sikeres kosarai csak a második negyedben hozták meg a tízpontos különbséget, ezzel vonulva a félidei szünetre. A harmadik negyed végére, 59:46-os állásnál magabiztos hazai győzelem volt várható, viszont a miskolciak új erőre kapva, a tabellán betöltött pozíciójukhoz méltó módon, hatalmasat hajrázva, a mérkőzés végére nem csak a hátrányukat tudták ledolgozni, de Ragályi és Gerőcs utolsó két támadásból szerzett pontjai a fordításhoz és ezáltal a győzelemhez is elégnek bizonyultak. Ezzel őrzi első helyét a tabellán a Miskolci Egyetem csapata.

DEAC – Miskolci Egyetem 68-71 (19-16, 20-13, 20-17, 9-25)

Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, 40 néző, Vezette: Kisházi, Szűcs

DEAC: Bankó (12/6), Turán (14/6), Czermann (7), Várbíró (9), Neuwirth. Csere: Varga (4), Orosi (6), Hibján (4/3), Bata (2), Várszegi (2), Kiss (6/39, Sólyom (2). Edző: Nagy Lajos

Miskolci Egyetem: Orliczki (6), Gerőcs (14/6), Molnár (5/39, Sándor (6/6), Kozák (4). Csere: Gadus F., Velkey (5/3), Tóth (5/3), Lakatos (8), Ragályi (10), Gadus B. (2), Szőke (6).
Edző: Béres Dávid

Nagy Lajos: – Sajnálom, hogy így alakult a vége, az előző mérkőzéssel ellentétben, most az utolsó negyed az ellenfelünké volt. Gratulálok a Miskolcnak!

Béres Dávid: – Az alapszakasz utolsó mérkőzését szerettük volna szépen befejezni, amit az utolsó sípszó hallatán sikerült is elérnünk. Nagy gratuláció a hazaiaknak és gratulálok a fiaimnak, mert egy nagyon jó mérkőzésen tudtunk ma győzni. Végig a hazai együttes vezetett, az utolsó negyedben, hatalmas hajrában tudtunk fordítani.  Úgy gondolom, hogy a keresztjátékban nagy esélyesek ők is a továbbjutásra. Gratulálok még egyszer mindkét csapatnak, mert itt ma mindenki beleadott apait, anyait! Várjuk a keresztjátékot.