Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U16

Ezúttal is a rutin döntött az egymás elleni csatában

Az U16 korcsoportos fiú kosárlabda regionális bajnokság március 25-i, hétfői fordulójában egymás ellen játszott a MEAFC „C” és „B” kadet csapata. A találkozó ezúttal is a rutinosabb gárda sikerével ért véget.

MEAFC U16/C – MEAFC U16/B  67-95 (17-33, 24-26, 10-23, 16-13)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, Vezette: Takács Zoltán, Suhajda Levente

MEAFC U16/C: TÖRÖK (19), SZEMCSÁK (13/3), Farkas B. (12), FARKAS K. (9), Balázs (4), Petra (4), SZILÁGYI (3), Dávid (3/3), Lupkovics, Luka, Turcsán. Edző: Egerer Attila

MEAFC U16/B: Csiky (24/3), Maruzs (17/9), Németh Zs. (12/6), Ormay (10), Németh B. (9/3), Tisza (9), Orosz (6), Kovács (5/3), Szilva (3), Hudák, Tóthszegi. Edző: Cserhalmi Ede

Egerer Attila: – Most a korábbi egymás elleni meccseinken szokásos forgatókönyv fordítottja következett be, ezúttal mi ragadtunk be a kezdésnél. A mérkőzés nem volt egy pillanatig sem a mi kezünkben, a technikai képzettségbeli hiányosságok sok hibát okoztak, főként, hogy nagyobb sebességű játékra kényszerített bennünket ellenfelünk. Mindezek ellenére nagy igyekezetet láttam a játékosokon, a korábbiakhoz képest bátrabb hozzáállást és időnként szép megoldásokat is. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy hol tartunk most, de tudom azt is, hogy honnan indultunk a szezon elején. Ennek fényében talán mondhatom, kezd kialakulni egy mag, és van már néhány játékos a fiatalok között, akikre jövőre lehet építeni ezt a kadet csapatot. A játékosaimnak köszönöm, hogy küzdöttek, harcoltak. Hajrá, tovább előre!

Cserhalmi Ede: – A „C” csapat elleni mérkőzést jó ritmusban kezdtük, az első és harmadik negyedben sikerült nagy különbséget kiharcolni. Örömteli, hogy tizenegy játékosból kilenc pontot szerzett és nyolc darab hárompontos is segített a győzelemben. Nehezen támadtunk a zóna ellen, több indokolatlan eladott labdánk volt. Védekezésben a lepattanó labdák megszerzése még mindig gondot okoz. Kevésszer vezettünk szervezett támadást, ami könnyű kosarakhoz vezetett. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!