Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A MEAFC-PEKA BAU 9. lett az alapszakaszban

A MEAFC-PEKA BAU férfi kosárlabda csapata az NB I/B, Piros-csoport alapszakaszának 26., utolsó fordulójában, március 31-én, vasárnap Fóton vendégeskedett. A miskolciak vereséget szenvedtek ugyan, de végül megszerezték a 9. helyet az alapszakaszban, mely azt jelenti, hogy a következő szezonban is a Piros-csoportban folytathatják a pontvadászatot.

Phoenix-MT Fót – MEAFC-PEKA BAU 96-73 (21-20, 30-19, 23-16, 22-18)

Fót, Phoenix-sportcsarnok

Vezette: Földi László Tibor, Borgula György, Polonkai Balázs István

Phoenix-MT Fót: Juhos (25/6), Tichov (17/3), Kinney (21), Szabó N. (11/6), Richter (8/6). Csere: Tóth Z. (7/3), Varga B. (2), Udemezue (2), Kékesi, Ipacs (3/3), Markovic. Vezetőedző: Surmann Péter.

MEAFC-PEKA BAU: Kozák M. (18/6), Tóth B. (4), Kozák B. (9), Czirbus (11), Ragályi (5/3). Csere: Gerőcs (4), Lippai (11), Pintér (8/6), Molnár L., Velkey, Gadus B., Sándor (1). Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.

Surmann Péter: – Mindenekelőtt le a kalappal a csapat előtt, azt gondolom megérdemelt győzelmet arattunk. Külön elismerésem a testvérem munkája előtt, aki szezon-szinten nézve nagyon komolyan összerakta ezt a gárdát. Öröm volt egy ilyen felkészített csapatot irányítani. Gratulálok a játékosoknak és köszönöm a mai hozzáállást és fegyelmet. Innentől nagyobbnál-nagyobb feladatok várnak a csapatra, igyekszünk az “i”-re felrakni a pontot ez után a szép alapszakasz teljesítmény után, mind a Hepp Kupában, mind pedig a play-offban. Szurkolóinknak pedig köszönjük a mai biztatást. A vendég Miskolciaknak gratulálok a biztos bennmaradáshoz!

Dr. Váczi Péter: – Kettős érzések kavarognak most bennem. Egy felől ma nem voltunk elég jók ahhoz, hogy nyerjünk. Teljesen megérdemelten győzött a hazai csapat. Másfelől viszont újoncként én jó teljesítményként értékelem a megszerzett kilencedik helyet. Sokat dolgoztunk érte. Jó érzés, hogy már a jövőt tudjuk tervezni és kívülről szemlélhetjük a play out küzdelmeit. Ennek az eredménynek az eléréséhez kellett a csapat melója, a stáb munkája és természetesen a mögöttünk álló sportvezetők, kollégák odaadó tevékenysége, szponzoraink és szurkolóink támogató segítsége. Én mindenkinek köszönöm! A Fót csapata előtt megemelem a kalapom, mert ragyogó alapszakaszt futottak, igazán markáns teljesítményt raktak le az asztalra! Mind a Hepp Kupa döntőhöz, mind a Playoffhoz sok sikert kívánok nekik!