Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Félidőben három ponttal vezet az ELTE

A Miskolci Egyetem hétfőn este a keresztjáték első mérkőzésén az ELTE csapatát fogadta. Három pontos vendég győzelem született, ami azt jelenti, a visszavágón legalább négypontos győzelem szükséges a Miskolci Egyetem csapatának a MEFOB Final Four-ba jutáshoz.

Miskolci Egyetem – ELTE BEAC 79-82 (17-26, 21-11, 23-25, 18-20)

Miskolci Egyetem: Szegeczki (15/3), Hajdu (2), Oláh (28/6), Kecskés (6/6), Molnár (9/9) Csere: Tóth (6), Kápolnai, Kababik (7), Kápolnai, Balla, Lenkovics, Lukács, edző: Lippai Szabolcs.

ELTE: Perényi (11/3), Takács (16/3), Pettner (12), Bogdán (5/3), Nagyi (14), csere: Mohos (10), Nemes (8), Van Rijs (6), Solymosi, Lengyel, Levente, edző: Földi Alenxandra

Lippai Szabolcs, edző: Kisebb pontatlanságok után felvettük a ritmust ellenfelünkkel és nagyon jól küzdöttünk végig a meccsen. Pici hiányzott, így „félidőben” az ELTE csapata vezet három ponttal. Teljes csapattal és kis szerencsével akármi megtörténhet, mindent megteszünk a következő mérkőzésen is.

Földi Alexandra, edző: Gratulálok mindkét csapatnak, a sajátomnak főleg! Azt éreztem, hogy nem tudunk annyira felpörögni sebességben, mint amennyire szerettük volna, de így is hatalmasat küzdöttek a lányok.  Két hét múlva visszavágó hazai pályán, azon leszünk, hogy megtudjuk tenni az utolsó lépést a célunk felé.