Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

A Miskolci Egyetem férfi csapata bejutott a FINAL FOUR-ba!

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság rájátszásának április 15-én, hétfőn megrendezett 2. mérkőzésén a Miskolci Egyetem férfi csapata saját pályáján nyert a Szombathelyi Egyetem gárdája ellen és ezzel a sikerrel bejutott a FINAL FOUR-ba!

A rájátszás első fordulójában a miskolci csapat bizonyult jobbnak 3 ponttal, így a 2. mérkőzés izgalmasnak ígérkezett. A feldobást követően egymásnak estek a csapatok, nem csoda hiszen a legjobb négybe kerülés volt a tét. A hazaiak jobban kezdtek, a karmester Orliczki Mátyás (13/3 pont, 2 szerzett labda) vezetésével. A vendégek gyorsan visszaverték a miskolciak támadásait, főként a dupla-dupláig elérő Takács Zsolt (14/6 pont, 11 lepattanó, 4 assziszt) vezényletével. Az első negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat, ellenben a második negyedben a vendéglátóknak sikerült ellépni ellenfelüktől, így a félidőre 20-pontos előnnyel mehettek az öltözőbe. Amint várható volt, folytatásban mindkét oldalon „kosáreső”  hullott, de a házigazdák meg tudták tartani előnyüket a játék végét jelző dudaszóig. A Miskolci Egyetem csapata, így 2-0-al jutott be a MEFOB FINAL FOURBA!

Miskolci Egyetem – Szombathelyi Egyetemi SE 87-64 (23-17, 22-8, 23-18, 16-24)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 60 néző.

Vezette: Domán István, Vaszi Ádám

Miskolci Egyetem: Sándor (14/12), Orliczki (13/3), Gerőcs (12), Kozák (11), Tóth B. (9/3). Csere: Tóth J. (7/6), Gadus (6), Molnár (5/3), Velkey (3/3), Lakatos (2), Szőke (2), Ragályi. Edző: Béres Dávid

SZOESE: Takács (14/6), Kiss M. (12/6), Várkony T. (9), Vicze (6), Nárai. Csere: Kiss M. (14/6), Gyánó (8/3), Matucza (3/3), Németh (1), Frisnyák, Várkony K. Edző: Kéri Péter. Segédedző: Novák Marcell

Béres Dávid: – Tudtam, hogy nem lesz könnyű a rájátszás, hiszen a legjobb 4-4 csapat játszik egymás ellen, amit ellenfelünk be is bizonyított a párharc során. Múlt héten megtettük az első lépést, viszont a mai győzelemmel felléptünk a létra felső fokára és bejutottunk a MEFOB négyes döntőjébe. Gratulálok a Szombathelyi Egyetem csapatának, hiszen nagyszerűen küzdöttek. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, köszönöm a közönségünk biztatását!

Kéri Péter: – Szeretnék gratulálni a Miskolci Egyetem csapatának a MEFOB döntőbe jutásához és sok sikert kívánok nekik a folytatáshoz! Nem feltett kézzel érkeztünk a mai mérkőzésre, igazából volt egy hat perces leolvadásunk, ahol jelentős előnyre tett szert a hazai csapat. Előtte-utána meg tudtuk csinálni, amit szerettünk volna, ma ennyi volt bennünk.